YEREL

KTÜN Son 1 Yılda 58 Akademisyeni ile 102 Projeye Destek Verdi

Konya ve Konya çevresindeki sanayi kuruluşlarıyla işbirliğini geliştirmek, nitelikli araştırmalarla elde edilen bilginin sanayide uygulanmasına katkı sağlayarak çalışmalara yön veren Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), 2023 yılında Konya’nın önde gelen sanayi firmalarına danışman olarak görevlendirdiği 58 akademisyen ile 102 projeye hayat verdi.

KTÜN Son 1 Yılda 58 Akademisyeni ile 102 Projeye Destek Verdi

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan akademisyenler, 2023 yılında Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında 121 görevlendirme ile sanayi projelerine destek oldu. 13 Proje KTÜN TTO üzerinden yapılmış olup 11’i TÜBİTAK TEYDEB projesi, 4’ü TÜBİTAK 1707 Sipariş Ar-Ge Projesi ve 17’si KOSGEB Projesi olmak üzere 58 akademisyen görevlendirildi. Gerçekleştirilen görevlendirmelerin 62’si INNOPARK 39’u TEKNOKENT, 13’ü KTÜN TTO, 7’si ise diğer Teknoloji geliştirme bölgeleri üzerinden gerçekleştirildi. KTÜN’den 10 akademisyen ile 9 mezun ise sahip oldukları firmalar üzerinden çalışmalarına devam ediyor.

Resim önizlemesi

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Konya Teknik Üniversitesi olarak öğretim faaliyetlerimizin yanı sıra önceliklerimizden biri de üniversite sanayi işbirliğini güçlendirmek, bilgi birikimimizi ve projelerimizi katma değere dönüştürerek Konya’mız ve ülkemiz için faydalı projeler ortaya koymaktır. Bu amaçla Üniversitemiz akademisyenleri de ellerinden gelen gayretle işbirliği, danışmanlık hizmetleri ve ortak projeler ile bu hedefler doğrultusunda somut çıktılar ortaya koymaktadır. 2023 yılı içerisinde büyük bir gayretle çalışmaya ve üretmeye devam eden kıymetli akademik personelimize bu bağlamda çalışmaları için teşekkür ediyorum. Çok daha fazlası ve güzeli için de çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

AdminAdmin