KÜLTÜR - SANAT

KTÜN Mimarlık Bölümü Öğrencileri ‘Restorasyon Projesi’ Dersi Kapsamında Mardin’de

Mardin’de geleneksel yaşamın simgesi olan, özgün dokusuyla gelecek nesillere aktarılması gereken ve aynı zamanda turizm açısından da önemli bir potansiyele sahip Mardin Taş Evleri’yle ilgili Mardin Belediyesinin titizlikle yürüttüğü çalışmalara Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri de destek oldu.

KTÜN  Mimarlık Bölümü Öğrencileri ‘Restorasyon Projesi’ Dersi Kapsamında Mardin’de

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Korumaz koordinatörlüğünde organize edilerek projeye dahil olan Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencileri ‘Restorasyon Projesi’ dersi kapsamında çalışmalara katkı sundu. Mardin Belediyesinin yürütmüş olduğu proje kapsamında KTÜN öğrencileri de şehrin tarihi kent dokusunda yer alan geleneksel evlerin rölöve-restorasyon ve restitüsyon projeleri için arazi çalışması yaptı.

Resim önizlemesi

Doç. Dr. Mustafa Korumaz yaptığı açıklamada “Üniversitemiz güncel, nitelikli ve profesyonel meslek yaşamına yönelik eğitime öncelik vermektedir. Bu bağlamda üniversitede üretilen kuramsal bilgilerin ilgili kurumlarla kurulan işbirlikleri ile daha verimli olacağına inanıyoruz. ‘Restorasyon Projesi’ dersi kapsamında gerçekleştirdiğimiz somut çalışmalardan öğrencilerimiz oldukça memnun kaldı. Mardin Belediyesi ile yapmış olduğumuz bu iş birliğinin ardından ilerleyen zamanlarda farklı illerde farklı kurumlarla yapılacak ortak projeler, Konya Teknik Üniversitesinin etki alanını ulusal ölçekte genişletmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Değerli katkılarından dolayı Mardin Belediyesi başta olmak üzere bize destek olan herkese ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Resim önizlemesi

Mardin Belediyesi ev sahipliğinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler dört günlük alan çalışmasının ardından Konya’ya döndü.

 

AdminAdmin