EĞİTİM

KTÜ , 2023 YKS Sonuçlarında yüzde 100’ü Aşan Doluluk Oranına Ulaştı

27 Temmuz - 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında üniversite öğrenci adaylarının yaptığı tercihlerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından değerlendirilerek açıkladığı sonuçlara göre Konya Teknik Üniversitesi bölümlerinin tüm kontenjanlarında doluluk oranı yüzde 100,4 oranına ulaşarak geçtiğimiz yıldan daha fazla öğrencinin KTÜN’ü tercih ettiği görüldü.

KTÜ , 2023 YKS Sonuçlarında yüzde 100’ü Aşan Doluluk Oranına Ulaştı

Lisans bölümü kontenjanlarına ayrılan 905 kişiden, okul birincileri de dâhil olmak yerleşen öğrenci sayısı toplam 880 öğrenci ve doluluk oranı yüzde 97’ye ulaşırken ön lisans bölümlerinde okul birincileri de dâhil olmak üzere 1140 kişilik kontenjanla birlikte toplam 1173 öğrenciyle, doluluk oranı yüzde 103,9’a ulaştı.

2023 YKS sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan Konya Teknik Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, “Bölümlerimizin doluluk oranının geçen yıla göre artış göstermesi bizler için oldukça gurur vericidir. Üniversitemize yeni katılan öğrencilerimizle beraber tüm öğrencilerimiz, öğrencilik hayatları boyunca kendilerini en iyi şekilde geliştirecek başarılı birer mühendis, mimar ve tekniker olacaklardır. Bizler de her zaman öğrencilerimizin yanında olarak onları her yönden desteklemeye hazır olacağız. Tercihleriyle Konya Teknik Üniversitesi Ailemizin bir parçası olan öğrencilerimizi bu vesileyle tebrik ediyorum ve başarılı bir öğrenim hayatı geçirmelerini diliyorum” dedi.

AdminAdmin