YEREL

Kronomid Sineğine Drone ile Müdahale

Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bir ilk daha gerçekleştirerek Kronomid sineğine karşı drone ile müdahale de bulundu.

Kronomid Sineğine Drone ile Müdahale

Akşehir Belediyesi değişen ekosisteme ve artan sıcaklıklara bağlı olarak son yıllarda görülmeye başlanan Kronomid için biyolojik mücadele kapsamında drone desteği ile mücadele başlatarak çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Resim önizlemesi

Belediyeden yapılan açıklamada daha önceki uygulamalarda ulaşılamayan bölgelere drone sayesinde ulaşılarak çok daha etkin bir mücadele sağlandığı ve bu mücadelenin belli aralıklarla düzenli olarak devam edileceği bildirildi.

Resim önizlemesi

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya yaptığı açıklamada “Günümüz şartlarında maalesef iklim değişikliği ile havaların bir anda ısınması ve soğuması, mevsimsel döngülerin zaman değiştirdiği şu günlerde, şehir merkezimizde ve bağlı mahallelerde göl kaynaklı olarak yaşadığımız Kronomid uçkunla karşı karşıya kaldık. Ayrıca bu sene mevsim şartların üstünde oluşan yağmurların Akşehir Gölü çevresinde de bataklık alanında artış oldu. Durgun su, gölet ve bataklıkların ana kaynağı olduğu bu sinek türünde ilaçlamanın öncelikle larvalara karşı yapıldığını ve zararlının erişkin hale gelip insan ve hayvanlara zarar vermeden kontrol altına alınıp, düzenli olarak popülasyonları takip edilen vektörel mücadeleye karşı en etkin yöntem olan Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ve ekolojik sisteme ve diğer canlılara hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmayan biyolojik larvasit ile ilaçlama çalışmalarımız gerçekleşti. Drone aracılığıyla yapılan bu mücadele düzenli olarak sürdürülecektir” dedi.

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin