YEREL

Konya'ya soğuk ve yağışlı hava geliyor

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya, Aksaray, Karaman, Niğde illeri için " Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor! " diyerek duyurdu.

Konya'ya soğuk ve yağışlı hava geliyor

Türkiye genelinde yağışlar etkisini gösterirken, birçok ilde yüksek yerlere kar düştü. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'de Konya ve çevre illeri için soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu. 

Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, " Ülkemizin 07.01.024 (Pazar) gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 09.01.2024 (Salı) günü Bölgemizde ( Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) mevsin normallerinin altına düşmesiyle birlikte beklenen yağışların yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

 Rüzgarın pazar ve pazartesi günleri güneybatı(Lodos) yönünden kuvvetli ve fırtına (60-80 kmsaat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzce yapılan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. 

Pazar günü saat 09.00 itibariyle başlayacak olan yağışların perşembe günü saat 10.00'a kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

AdminAdmin