SPOR

Konyaspor için Eskişehir’in önemi büyük

Fenerbahçe maçını Eskişehir’de oynayacak Konyaspor için bu şehrin önemi büyük. Yeşil-beyazlı takım tarihindeki ilk Türkiye Kupası’nı Eskişehir’de kazanırken 2013-2014 sezonunda yine aynı şehirde Süper Lige yükselme sevinci yaşamıştı.

Konyaspor için Eskişehir’in önemi büyük

Fenerbahçe maçını Eskişehir’de oynayacak Konyaspor için bu şehrin önemi büyük. Yeşil-beyazlı takım tarihindeki ilk Türkiye Kupası’nı  Eskişehir’de kazanırken 2013-2014 sezonunda yine aynı şehirde Süper Lige yükselme sevinci yaşamıştı. Eskişehir’in Konya için bir başka özelliği ise taraftarlarının kardeş olması 

Arabam.com Konyaspor stadyum zeminin değiştirilmesi nedeniyle maçlarını Eskişehir’de oynuyor. Yeşil-beyazlı ekip sezonun ilk iç saha maçını  Başakşehir karşısında oynadı.  Konyaspor İstanbul temsilcisini Eskişehir’de konuk etti.  Yeşil-beyazlı ekip yine Eskişehir’de bu kez Fenerbahçe’yi konuk edecek.   

whatsapp-image-2022-08-26-at-16-01-52.jpeg

İç saha maçlarını Eskişehir’de oynayan Konyaspor için bu şehrin ayrı bir önemi bulunuyor. 
Yeşil-beyazlı takım tarihindeki ilk Türkiye Kupası’nı  Eskişehir’de kazanırken 2012-2013 sezonunun sonunda yine aynı şehirde Süper Lige yükselme sevinci yaşamıştı. Eskişehir’in Konya için bir başka özelliği ise Taraftarlarının kardeş olması 

Tarih 31 Mayıs 2017 gösterirken Konyaspor tarihinde ilk kez kupa finali maçına çıktı. Ozamanki ismiyle Atiker Konyaspor Medipol Başakşehir’i penaltılarla 4-1 yenerek müthiş bir bşarıya imza attı ve 55. Türkiye Kupasını kazanmayı başardı. Yeşil-beyazlı ekip 31 Mayıs’da başlayıp 1 Haziran’da biten zorlu maçta müzesine ilk kez bir Türkiye Kupası getirmenin gururunu yaşadı.

adsiz-003.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu Ziraat Türkiye Kupası Finalinin Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor arasında  31 Mayıs saat 21.30’da Yeni Eskişehir Stadyumunda oynanacağını açıklamıştı. Konya bu duruma çok sevindi çünkü, Atiker Konyaspor son Süper Lige yükselme coşkusunu bu şehirde yaşamıştı.  Ayrıca iki şehrin taraftarları arasında tribün ve gönül bağı bulunuyordu.  Tarihi gün gelip çattığında tüm Konya Eskişehir’e taşınmıştı.  On binlerce taraftar  yüksek hızlı trenle, yüzlerce özel araç ve yüzlerce otobüsle takımlarını desteklemeye gitti.

SON SÜPER LİGE YÜKSELME SEVİNCİNİ ESKİŞEHİR’DE YAŞADI

Arabam.com Konyaspor son olarak Süper Lige yükselme sevinicini yine Eskişehir’de 
yaşamıştı. 2012- 2013 sezonun PTT 1. Lig play-off finalinde Manisaspor ile Konya Torkuspor karşı karşıya geldi. 
Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan Torku Konyaspor Süper Lig'e yükselen son takım olmayı başardı. 
Karşılaşmada Torku Konyaspor'a galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Recep Aydın ve 47. dakikada Sjoerd Ars kaydetti. 2010-2011 sezonunda Süper Lig'e veda eden Torku Konyaspor ise 2 yıllık aranın ardından yeniden Süper Lig'e yükselmiş oldu. 
Bu sonucun ardından Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor'un ardından Süper Lig'e yükselen üçüncü takım oldu. 

TRİBÜNLER DOLDU 

Torku Konyaspor taraftarları, Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği final maçını izlemek üzere geldikleri Eskişehir'de, Atatürk Stadı'nın tribünlerini doldurdu. Konya’dan Eskişehir’e ek yüksek hızlı tren seferleri konuldu. Konya'dan otobüslerle ve hızlı tren ile maça gelen yeşil-beyazlı taraftarlar Eskişehir Atatürk Stadyumunu doldurdu. Takımlarının maçı kazanmasıyla birlikte ise saha içerisinde futbolcular ile büyük bir coşku yaşadı.  

AdminAdmin