FUTBOL

Konyaspor Bir Üst Turada

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur mücadelesinde sahasında mücadele ettiği Bodrumspor’u 3-2 yenerek bir üst tura yükseldi.

Konyaspor  Bir Üst Turada

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda adını son 16 turuna yazdırdı. 5. Tur mücadelesinde Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Bodrumspor ile karşılaşan yeşil-beyazlılar, normal süresi 1-1 biten ve zaman zaman zor anlar yaşadığı maçın uzatma bölümünde bulduğu gollerle 3-2’lik skorla devirdi ve kupada bir üst tura yükseldi. Soğuk bir havada oynanan ve taraftarın ilgi göstermediği karşılaşmaya yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan Konyaspor ilk yarıda topa sahip olurken, Muric başta olmak üzere Michalak ve Bronu Paz ile yakaladığı net fırsatları değerlendiremedi ve ilk 45 dakika 0-0 sona erdi. Konyaspor ikinci devreye ise tutuk başlarken, 59’da Teknik Direktör İlhan Palut’tan 3 hamle birden geldi. Yeşil-beyazlılarda Pavicic, Michalak ve Oğulcan yerini Amir, Bytyqi ve Muhammet Demir’e bıraktı.

Oyuncu değişikliklerinden sonra yeniden oyun üstünlüğünü eline alan Konyaspor, aradığı golü 64’de buldu. Bu dakika Amir ceza yayı üzerinden şık bir vuruşla meşin yuvarlağı doksana gönderdi ve temsilcimiz 1-0 öne geçti. Golden sonra da ataklarını sürdüren Anadolu Kartalı Amilton ve Muhammet ile birçok fırsatı kullanamadı. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, 84’de Calvo’nun yaptığı basit hatayla Bodrumspor beraberliği sağladı. Yeşil-beyazlılar bu dakikada bir türlü topu uzaklaştıramadı ve ceza sahası içinde topu önünde bulan Yekta fileleri havalandırarak skoru 1-1’e getirdi ve normal süre bu skorla tamamlandı. Maçın uzatma bölümünde yorgunluğun da verdiği etkiyle oyundan düşen Konyaspor, buna karşın 105’de tekrar öne geçti.

104.dakikada atılan uzun topta Amilton ceza sahası içinde düşürüldü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Amir topu filelere göndererek Konyaspor’u 2-1 öne geçirdi. Ancak Bodrumspor mücadeleyi bırakmazken, Yekta 110’da bir kez daha sahneye çıktı ve attığı şık golle skoru yeniden eşitledi: 2-2. Golün şokunu üzerinden çabuk atan Konyaspor’da bu kez sahneye 114’de Yasir çıktı ve attığı golle yeşil-beyazlıları bir kez daha öne geçirdi: 3-2. Mücadelenin kalan bölümünde skoru korumayı başaran Konyaspor, sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılarak, Türkiye Kupası’nda son 16 turuna yükseldi. Yeşil-beyazlılar, maçın ardından da turun sevincini az sayıdaki taraftarıyla kutladı. Son 16 turu kuraları ise yarın çekilecek ve Konyaspor’un rakibi belli olacak.

Stat: Konya Büyükşehir Belediye

Hakemler: Murat Erdoğan, Ali Can Alp, Abdullah Uğur Sarı

Konyaspor: Erhan, Cebrail, Calvo, Uğurcan, Yasir, Bruno Paz (Soner dk. 98), Pavicic (Hadziahmetovic dk. 59), Oğulcan (Muhammet dk. 60), Muric (Amilton dk. 78), Ikpeazu (Mehmet dk. 71), Michalak (Bytyqi dk. 60)

Yedekler: Deniz, Guilherme, Kahraman, Ahmet

Teknik Direktör: İlhan Palut

Bodrumspor: Bahri, Osman (Imeri dk. 46), Ali, Süleyman (Recep dk. 68), Cenk (Arda dk. 80), Mohammed, Musa Caner (Celal dk. 68), Erkan (Yekta dk. 68), Apti Mert (İsmail dk. 99), Süleyman, Erdem

Yedekler: Egemen

Teknik Direktör: İsmet Taşdemir

Goller: Hadziahmetovic (dk. 64 ve 105), Yasir (dk. 114) (Konyaspor), Yekta (dk. 83 ve 110) (Bodrumspor)

Sarı kartlar: Oğulcan, İlhan Palut (Teknik Direktör), Uğurcan, Muhammet (Konyaspor), Ali, Süleyman, İsmet Taşdemir (Teknik Direktör), Arda, İsmail, Celal, Erdem (Bodrumspor)

SPOR MERKEZİ

 

AdminAdmin