SPOR

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, Transferde yoğun çalışıyoruz

Konyaspor'da Başkan Ömer Korkmaz, ikinci başkan Adem Bulut ve Basın sözcüsü Yunus Derabağ basın mensuplarına açıklama yaptı.

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, Transferde yoğun çalışıyoruz

TÜMOSAN Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, 2. Başkan Adem Bulut ve Basın Sözcüsü Yunus Derebağ; basın toplantısı düzenleyerek başta transfer olmak üzere gündeme dair konularla ilgili açıklamada bulundular. Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz ara transfer döneminde 5 futbolcu aldıklarını ancak forvet noktasında biraz daha tedbirli davrandıklarını söyledi. Korkmaz, “Transfer sezonuna forvetle başlamak istedik ama şartlar bizi zorladı. Biliyorsunuz camiada bir transfer fobisi oluştu. Geçmişte gelen forvet oyuncuların durumundan dolayı. Şu anda doğru oyuncu bulmaya çalışacağız. Ancak herkesin malumu maddi durumlar. Ancak çalışmalarımız devam ediyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü. “Yabancı oyunculardan bazıları ile yollarımızı ayıracağız. Hocamızla bir görüşme yaptıktan sonra gidecek futbolcularla ilgili son kararı vereceğiz. İstanbulspor maçından önce transfer sezonu açıldığında forvet transferiyle sezona başlamak istedik. Şartlar maalesef orada bizi zorladı”.

“BAZI oyuncular üzerinden ön anlaşmalar yapmıştık. Yarına ya da bugüne yetişir diyemiyoruz. Artık son dönemde transfer fobisi oluştu Konyaspor'un. Santrafor dedik mi son dönemdeki isimler aklımıza geliyor, tüylerimiz ürperiyor, korkuyoruz. Haliyle bu noktada hassas davranmaya çalışıyoruz. Teknik ekibimiz değişti, yeni bir teknik direktörümüz geldi. Yeni gelen hocanın oyun felsefesi oyunu savunmayla başlatan bir yapı. Aykut hocadan alıştığımız bir hocamız var. Bu takımın forvet ihtiyacı olduğunun farkındayız. Bunu yarına öbür güne dersek doğru olmaz. Burada önemli olan nokta forvetin ekonomisi, yani kaynağı. Transfer yapmak paranız varsa çok kolay ama dar bütçeyle veya olmayan parayla transfer yapmaya çalışıyoruz ve bu durum maalesef çok büyük sıkıntı. Şu an kulübün sportif durumu belli”.

“OYUNCU parasının yarısını önden peşin istiyor. Dışarıdaki algı böyle. Şu an kulübümüze 5 transfer geldi, ayrılanlar da oldu, bizden daha fazla transfer yapan olmadı. Kulüplerin birçoğu transfer yapmakta zorlanıyor. Doğru oyuncuyu bulmaya gayret edeceğiz. Doğru oyuncu, takıma katkı sağlayacak oyuncu kimse kendi bütçemiz çevresinde o oyuncuyu bulmaya çalışacağız. Maddi olarak gerçekten yönetim kurulunun üzerinde çok ağır bir yük var. Tüm yöneticilerimiz kasa kolaylığı ve transferde harcanarak bütçe için herkesin eli cebinde. Orada da artık darlandık. Umut Bozok’un bonservisini aldık. Galatasaray maçından sonra oyuncuyu otele davet ettik. Görüşme gerçekleştirdik. 3.5 saat görüştük ama bazen her şey para ile hallolmuyor. Oyuncuya yurt dışından teklifler var. Oyuncuyla son kez görüştük meseleyi çözelim dedik”.

“UMUT Bozok’a konuşulan rakamları asla teklif etmedik. Ayrıca Deniz ve Metehan bizim yeni transferlerimiz gibi oldular. Muhammet Demir de yakında dönecek. İnanan bir oyuncu grubumuz var, takım sahaya karakter koymaya başladı. Yapılması gereken hamleleri yapacağız. İndirimli kombinelerden bin 200 tane satıldı. Taraftarımız da yapılması gerekeni yapsın ve tribünleri doldursun, iç saha maçlarını baskıyla almalıyız. Tribünlerin boş olması bizleri üzüyor”. Konyaspor’un 2. Başkanı Adem Bulut da transfer sürecinin zorlu geçtiğini ancak kadroya iki oyuncunun daha dahil olabileceğini açıkladı. Bulut, “Göreve geldiğimiz günden bu yana çok yoğun bir çaba içerisindeyiz. Mali olarak zor bir durumdayız ama iyi işler de yaptığımızı düşünüyoruz. Konum itibarıyla düşme hattındayız ama buradan çıkacağımızı düşünüyoruz. İki transfer daha yapmayı planlıyoruz” dedi.

AdminAdmin