GÜNCEL

Konya’nın En Büyük Ağız Ve Diş Hastanesi’nin Temeli Atıldı

Meram dev bir sağlık yatırımı daha kazanıyor. Konya’nın en büyük ağız ve diş hastanesi olacak sağlık yatırımının temeli düzenlenen törenle atıldı. Arsası Meram Belediyesi tarafından tahsis edilen 70 ünitlik Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin temel atma töreninde konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, Mustafa Kavuş’un hizmet heyecanının, bu yatırımın doğmasına ve hızlanmasına vesile olduğunu belirtti.

Konya’nın En Büyük Ağız Ve Diş Hastanesi’nin Temeli Atıldı

Tamamlandığında Konya’nın en büyüğü olacak Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Hastanesi’nin temeli Meram’da düzenlenen törenle atıldı. Meram Pirebi Mahallesi’nde yükselecek hastanenin temel atma törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Konya Defterdarı Ali Yıldırım, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, belediye meclis üyeleri, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtarlar, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Resim önizlemesi

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KOÇ; “HASTANE, KONYA’YI ÇOK ÖNEMLİ BİR SEVİYEYE ÇIKARACAK”

Törende yaptığı konuşmada Konya’ya yapılan ve yapılacak olan sağlık yatırımları hakkında bilgiler veren Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, başta 50 ünitlik olarak planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Bakan Fahrettin Koca’nın tensipleriyle 20 çocuk üniti, 2 ameliyathane ve ameliyat öncesi ve sonrası hizmet verecek 10 yatak ilavesiyle ağız diş hastanesi rolüne çevrildiğini kaydetti. Meram’a kazandırılan hastanenin tamamlanmasıyla diğer sağlık hizmetlerinde olduğu gibi ağız diş sağlığı hizmetlerinde de Konya’nın çok önemli bir seviyeye geleceğine vurgu yapan Koç, “Pandemi sonrası ağız diş sağlığı hizmetlerimizi arttırmak için çok yoğun çaba sarfettik. Mevcut ADSM’lerimizde ve hastanelerimizde hem muayene sayılarını hem de işlem sayılarını arttırarak vatandaşlarımızın biriken dertlerini çözmek için yoğun çaba harcadık” diye konuştu.

KOÇ; “MERAM BELEDİYESİNİN TAHSİSİ RAHAT VE KALİTELİ HİZMETİN YOLUNU AÇTI”

Resim önizlemesi

Meram’a inşa edilen Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hakkında da bilgi veren Sağlık İl Müdürü Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özellikle sağlık tesislerinde kolay ulaşılabilirlik çok önemli. Sağlıkta Konya modelinin önemli taşlarından biri olacak olan bu yatırımımıza Meram Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kavuş’un Belediyeye ait sağlık alanı olan 6448 metrekare arsa tahsisiyle Meram ve Karatay ilçelerimizin rahatlıkla hizmet alacağı bu güzel eseri ilçemize kazandırmış oluyoruz. 1773 metrekare oturum alanı ve 12801 metrekare kapalı alanı olan 4 katlı olarak planlanan hastanemizde diş ünitlerimiz tekli veya ikili olarak dizayn edilmiştir. 27 Ocak 2023’te ihalesi yapılan ve Mayıs 2023’te yer teslimi yapılan inşaatımızın Ekim 2024’te bitirilmesi planlanmaktadır.”

BAŞKAN KAVUŞ; “MERAM YATIRIMLARDA TARİHİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

Resim önizlemesi

Meram’ın son bir aydır tarihi süreçlerinden birini daha yaşadığına vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise bu süreçte ilçeye üst üste kazandırılan yatırımları anımsatarak başladığı konuşmasında Meram’ın bu süre zarfında imardan 18. madde uygulamalarına, altyapıdan spora, sağlıktan eğitime, yeşilden ulaşıma, hayatın tüm alanlarında tarihi bir dönüşüme sahne olduğuna vurgu yaptı. Bu tarihi hamlelerin bir parçası olan ağız ve diş hastanesinin Meram’a kazandırılarak önemli bir yatırımın daha altına imza atıldığını belirten Başkan Kavuş, “Bizde, ‘Her şeyin başı sağlıktır. Hizmetin de başı sağlıktır’ diyerek eski adıyla Aksinne yeni ismiyle Pirebi Mahallesi’nde bulunan 6 bin 448 metrekarelik bu arsayı hastane yapılması için bakanlığımıza devrettik. Temeli atılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ilçemizdeki ikinci kamu hastanesi olacak. Hemşerilerimizin hizmete daha kolay ulaşabilmesi için ne gerekiyorsa yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu noktada emeği geçen herkese ve gösterdiği hassasiyetten dolayı değerli Bakanımız Fahrettin Koca’ya özellikle şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

BAŞKAN KILCA; “KONYA ADETA BİR SAĞLIK ÜSSÜ HALİNE GELDİ”

Resim önizlemesi

Böylesi güzel bir tesisin temel atma törenide buluşmuş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da temeli atılan Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin Konya Modeli Belediyecilik ve Konya Modeli Yatırım anlayışının en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti. Şehrin her hafta birkaç temel atma ya da açılış törenine şahit olduğunu kaydeden Başkan Kılca, konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Daha birkaç hafta önce Nakipoğlu Sağlık Tesisi’nin açılışı, bir hafta önce de Selçuklu Belediyemizin Bedir Mahallesi’ne kazandırdığı sağlık tesisinin açılışı için bir aradaydık. Bugün ise Meram Belediyemizin arsasını tahsis ettiği ağız ve diş hastanesinin temelini hepbirlikte atacağız. Şehir Hastanesi ile başlayan serüven katlanarak devam ediyor. Konya adeta bir sağlık üssü haline geldi. Bunun için değerli Bakanımız Fahrettin Koca’ya, Sayın Valimize, milletvekillerimize ve teşkilatımıza müteşekkiriz. Halkımız bu çabalarla artık sağlık hizmetine çok daha kolay ulaşabilmektedir.”

BAŞKAN PEKYATIRMACI; “UYUM VE KOORDİNASYON ŞEHRE BİR YATIRIM DAHA KAZANDIRDI”

Resim önizlemesi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise Konya’da tam anlamıyla bir sağlık seferberliğinin devam ettiğine vurgu yaptı. Bakanlığın, belediyelerin, hayırseverlerin ve teşkilatların büyük bir özveriyle yatırımlara imza attığını belirten Başkan Pekyatırmacı, bugün de şehrin bu özverilerin güzel bir örneğine şahitlik ettiğini ifade etti. Sağlık ve diğer tüm alanlarda sürekli bir işbirliği ve koordinasyon içinde çalıştıklarının altını çizen Başkan Pekyatırmacı, “İnsanımızın temel sağlık hizmetleri başta olmak üzere tüm sağlık ihtiyaçlarını karşılayabileceği tesislerin en yakın lokasyonda ve en iyi hizmeti veriyor olması çok önemlidir. Biz bunu sağlayabilmek için iş birliği yapıyoruz. Bunun için adeta bir hizmet yarışı içindeyiz. Bu gayretlerimizle bugüne dek pek çok tesisin açılışın gerçekleştirdik. Yatırımlarımız durmadan devam ediyor. İşte tüm bunlar AK Parti’nin belediyecilik anlayışının farkıdır. Şehir de, Konya Modeli bir iş birliği var. Hep birlikte büyük bir uyum ve koordinasyon içinde çalışıyoruz. İşte bu uyum Meramımızı güzel bir sağlık yatırımına daha kavuşturdu” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ANGI; “HERKESİN TEK YÜREK OLMASI ŞEHRE BEREKET KAZANDIRIYOR”

Resim önizlemesi

Atılan temelin Konya’ya ve Meram’a hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, projenin her yönüyle şehir ve Meram adına çok önemli olduğunu söyleyerek, “Bir şeyin altını özellikle çizmek istiyorum. İşte Konya farkı burada. Valimizin başkanlığında bakanlıklarımızın temsilciliklerini başarıyla yürüten kamu yöneticilerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı riyasetindeki tüm belediyelerimiz ve belediye başkanlarımız, diğer taraftan ise hayırseverler ve STK’lar hatta bu şehirde yaşayan herkes tek yürek. Bu birliktelik şehre bereket getiriyor. Bir gün bakıyoruz, spor kompleksi, bir gün eğitim diğer taraftan sağlık yatırımları. Her alanda büyük işler başarıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeyi büyütme hedefine şehir olarak topyekün destek veriyoruz. Böylelikle aynı zamanda şehrin gücü ve huzuru ortaya çıkıyor. Tüm bunların yanında hizmetlerin kalitesinin yükselmesi adına ilkleri başaran bir sağlık kadromuz var. ilklerin devam etmesini temmeni ediyorum” şeklinde konuşmadı.

BAŞKAN VEKİLİ UZBAŞ; “ŞEHİR SON 21 YILDA HER ALANDA BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE ETTİ”

Resim önizlemesi

Sağlık Bakanlığının ve Meram Belediyesinin işbirliğinde Konya’ya çok kıymetli bir eserin daha kazandırılacağını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin tüm Konya’ya şimdiden hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başladı. En büyük mutluluğun insanın yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin olduğunu kaydeden Başkan Vekili Uzbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz, her işin başını sağlık olarak gören, sağlıklı olmayı herşeyin üstünde tutan bir medeniyetin mensuplarıyız. Ülkemiz son 21 yılda her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük kazanımlar elde etti. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan yatırımlar ve hizmetler sayesinde dünyanın en güçlü sağlık altyapılarından birine sahip olduk. Hastanelerimiz birinci sınıf imkanlara sahip bir hale getirildi, şehir hastaneleri inşa edildi. Koruyucu sağlık hizmetleri yaygınlaştırılırken yüzlerce yeni sağlık tesisi hayata geçirildi. Sağlığa bütçeden ayrılan pay artırıldı. Pandemi döneminde bu güçlü altyapının büyük yararını gördük. Konya’ya son 21 yılda 5 milyar liralık sağlık yatırımı yapıldı. İşte bugün temeli atılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile bunlara bir tane daha ekliyoruz.”

VALİ ÖZKAN; “BAŞKAN KAVUŞ’UN HİZMET HEYECANI MERAM’A BİR ESER DAHA KAZANDIRDI”

Resim önizlemesi

Bireysel ve toplumsal kalkınmanın en önemli ölçütlerinden birisinin de sağlık hizmetinde gelinen nokta olduğunu hatırlatan Vali Özkan, konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Bu ölçüt, ülkenin hem fiziki hem tıbbi altyapısı hem de nitelikli insan gücüyle ölçülüyor. Hem bakanlığımız hem belediyeler hem de özel sektör bu altyapıyı iyileştirmek aynı zamanda iyi ve nitelikli hekimler yetiştirmek için ortaya ciddi, nitelikli performans koyuyor. Bu vesile ile sağlık alanında yapılan değerli tüm yatırımlar için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimize şehir olarak müteşekkiriz. Belediyelerimizin bu noktadaki şevk ve heyecanını da değinmeden geçmeyeceğim. Özellikle Mustafa Kavuş Başkan’ın heyecanı, bu yatırımın doğmasına ve hızlanmasına vesile oldu. Arsanın temini ve süreci hızlandırması için koşturdu. Meram’da bu noktadaki ihtiyacı sürekli gündemde tuttu. İşte bugün de onun heyecanının bir meyvesini daha müşahade ediyoruz. Hayırlara vesile olsun.”

Resim önizlemesi

Vali Vahdettin Özkan’ın konuşmasının ardından Konya’nın en büyüğü olacak Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Hastanesi’nin temeli atılırken protokol üyeleri alanda incelemelerde bulundular.

 

Resim önizlemesi

 

 

 

AdminAdmin