SİYASET

Konya’nın 3 ilçesinde MHP belediye başkan adayları belli oldu

Siyasi partilerin yerel seçim çalışmaları sürüyor. MHP, 8’i il,47’si ilçe 55 başkan adayını daha açıkladı. Konya’nın 3 ilçesinde de MHP adayları belli oldu.. İşte adaylar

Konya’nın 3 ilçesinde MHP belediye başkan adayları belli oldu

MHP, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine Yönelik, belediye ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Konya'dan 3 ilçenin adayı açıklandı.

Dün ilk açıklama gelmiş 55 seçim noktasında adaylarını açıklamış, bugün de ikinci etap olarak kesinleşen adayları tanıttı.

Konya'nın 3 ilçesinde MHP adayları belli oldu. İşte isimler;

Akören  İsmail Arslan

Ereğli Hüseyin Oprukçu

Halkapınar Mehmet Bakkal

Konya Akören MHP belediye başkan adayı İsmail Arslan kimdir?

1971 yılında Konya ili Akören ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Akören'de tamamladı. İş hayatına 1991 yılında Etibank genel müdürlüğünde Bilecik ilinde memur olarak başladı. Askerlik görevini Nevşehir'de jandarma çavuş olarak yaptıktan sonra 1997 yılında Seydişehir ziraat bankasına şef yardımcısı olarak atandı.

2001 yılında Konya tarım il müdürlüğünde muhasebe biriminde çalıştı. Ara verdiği eğitimine devam ederek Selçuk üniversitesi teknik bilimler meslek yüksek okulu elektrik bölümünden mezun oldu. Daha sonra Anadolu üniversitesi işletme fakültesini bitirdi.

Akörenliler derneğinde 2 yıl muhasip olarak ve Akören dergisinde de yayın kurul üyesi olarak görev yaptı. 2005 yılında Selçuk üniversitesi diş hekimliği fakültesinde ve Selçuk üniversitesi Selçuk tıp fakültesinde döner sermaye işletme müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

Selçuk üniversitesi diş hekimliği fakültesinde mali işler ve muhasebe sorumlusu olarak çalışmakta iken istifa ederek belediye başkan adayı oldu.

31 mart 2019 yerel seçimlerini kazanarak Akören belediye başkanlığı görevine başlayan İsmail Arslan evli ve iki çocuk babasıdır.

Konya Erağli MHP belediye başkan adayı Hüseyin Oprukçu kimdir?

Hüseyin Oprukçu  1958 EREĞLİ doğumlu olup, ilköğretim ve ortaöğretimini Ereğli ilçemizde tamamlayan Sn.Hüseyin Oprukçu İvriz Öğretmen Lisesi mezunudur.

Üniversite eğitimini Ankara'da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamlandıktan sonra, aynı üniversite Sosyal Bilimler Enstitüsün de Kamu Yönetimi dalında yüksek lisansını tamamlamıştır.

İş hayatına Gazi Üniversitesi Sosyal Hizmetler personeli olarak başladıktan sonra, Kamu İşverenleri Sendikasında Uzman olarak devam etmiştir.

Etibank Genel Müdürlüğünde kamu hizmeti ve görevlerinde bulunan Sn.Oprukçu bu kurumda müfettiş yardımcısı, müfettiş, başmüfettiş ve Teftiş Kurulu Başkanı görevlerini ifa etmiştir.

2009 yerel seçimlerinde Ereğlimiz de Belediye Başkanı görevini başarıyla 2014 yılına kadar sürdürmüştür.

Belediyecilik hizmet ve çalışmalarına Adana Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı ve ASKİ Genel Müdürü olarak sürdürmüştür.

Tüm bu bilgi, birikim ve tecrübeleriyle Ereğli'ye layık olduğu hizmetin devamı için tekrar Belediye Başkanı olarak 31 Mart 2019 te Ereğli Belediye Başkanı Seçildi.

Sn. Hüseyin Oprukçu Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Konya Halkapınar  MHP belediye başkan adayı Mehmet Bakkal kimdir?

05.12.1977 tarihinde Konya İli Halkapınar İlçesinde dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise eğitimini Halkapınar'da tamamladı. 1999 – 2001 yıllarında Kahramanmaraş'ta Askerlik görevini yerine getirdi. Askerden geldikten sonra 2002 yılında eşi Nihal Hanımla evlenerek 4 tane evlat sahibi oldu.

Halkapınar İlçesinde Esnaflık yapmakta iken siyaset hayatına atıldı. 26 Şubat 2006 tarihinde Milliyetçi Haraket Partisi Halkapınar İlçe Başkanlığına seçildi ve 2014 yılı yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Adayı olmak için yürütmekte olduğu Halkapınar İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Milliyetçi Haraket Partisinden Halkapınar Belediye Başkan Adayı oldu.

Seçimi çok az bir oy farkı ile kaybetti. Bu seçimlerin ardından Milliyetçi Haraket Partisi Genel Merkezinin talimatı üzerine yeniden İlçe Başkanlığı görevine getirildi. Bu süreç içerisinde aralıksız olarak Partisine ve Halkına hizmet etmeye devam etti. Bu takdire şayan hizmetlerinin neticesinde Milliyetçi Haraket Partisi Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adayı olarak 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerine girerek Halkımızın teveccühü ile % 63 gibi yüksek bir oranla Halkapınar Belediye Başkanlığına seçildi.

Seçimlerin ardından ilk günkü heyacanı ile Belediye Başkanı olarak halkına hizmet etmeye devam etmektedir.

AdminAdmin