ureticihaber.com
HV
17 MAYIS Cuma 19:35

Konya’da Tramvay Hattının Temeli Atıldı

Konya'ya kazandırılacak olan Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı 1. Etap Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Tören de konuşan Başkan Altay, Konya'yı Anadolu'nun raylı sistem ağını en çok kullanan şehri yapmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

YEREL
Konya’da  Tramvay Hattının Temeli Atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılacak olan Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı 1. Etap Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Temel atma töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Elhamdülillah bir sözümüzü daha yerine getirmenin ve Konya'nın bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

54dd4216-51b3-400b-b250-140ad065ee4d.jpg

 

Büyük şehirlerin en büyük problemi trafik ve trafiği çözmenin dünyada bulunmuş tek yolu da toplu ulaşım araçlarını arttırmak. Konya raylı sistem kullanımında Anadolu'nun ilk şehri 1980'li yıllarda raylı sistem kullanmayı başarmış ve o günden bugüne kadar 27 kilometre uzunluğunda Selçuk Üniversitesi'nden başlayıp adliyeye kadar uzanan bir raylı sistemi yapmayı başarmış bir şehir; sonrasında hızlı trenle birlikte raylı sisteminde yeni bir dönemi yaşadık ve bugün o konforu hep birlikte yaşıyoruz. Seçimden önce ifade etmiştik; bu dönem yoğunluğumuz raylı sistemlerin arttırılması idi. Ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla birlikte şehrimizin yeni vizyonunu sizlerle paylaştık. İnşallah bu 5 yılda mevcut 27 km attığımızda tam 105 km hat ilave ederek Konya'yı Anadolu'nun raylı sistem ağını en çok kullanan şehri yapmak için çaba sarf edeceğiz.

 

373b2c8d-8459-455d-8418-34d760925a65.jpg

Bugün hep birlikte adliye Şehir Hastanesi Şehir Hastanesi yeni stadyum hattının ilk hesabının temelini atmış olacağız. Bununla birlikte Alaaddin'den adliyeye gelen hattımız ilk etapta şehir Hastanesi'ne kadar ulaşmış ve şehir Hastanesi'nden de 11.2 km uzaklıkta toplamda yeni yaptığımız sanayi sitesine kadar ilk etabı büyükşehir belediyesi olarak biz başlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR