SİYASET

Konya’da Toplu Ulaşım Zammına Bir Tepki de İl Başkanı Ahmet Arslan’dan

Konya'da şehir içi toplu taşımaya yapılan zamma tepkiler dinmiyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, "insanları sefalete sürüklemekten vazgeçip asli görevinizi yerine getirin." İfadelerini kullandı.

Konya’da Toplu Ulaşım Zammına Bir Tepki de İl Başkanı Ahmet Arslan’dan

Konya’da şehir içi ulaşım ücreti 4,5 TL'den 8.5 TL'ye yükseldi. Ayrıca minibüs tarifelerine de zam yapıldı. Zamlı tarife, 3 Temmuz'da uygulamaya konulacak.

Ekonomik kriz nedeniyle halkın zamlar ile baş başa bırakıldığına dikkat çeken Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, Konyalı vatandaşların büyük bir kısmının ekonomik durumlarının iyi olmadığını, geçim sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Asgari ücretli ve emekli vatandaşların kira ve giderleri ödediğinde cebinde sadece bin TL para kaldığını söyleyen Arslan, “Bir insan bununla nasıl geçinebilir?  Bu kadarını da alamayanlar var. İnsanlar aç. Artık insanlar yürüyerek gidip gelecek duruma geldi. Mazot, benzin, yağ gibi her şeyin fiyatı artı. Bu nedenle dolmuşun da fiyatı arttı. Geçen günlerde asgari ücret zamlandı ancak bu zam alınmadan eridi. Bu kadar zammın nedeni yapılan siyasettir. Seçim öncesinde iktidar doları durdurmak için baskı yaparak, rezervleri tüketti. Ancak seçim sonrasında da doların önünü tutamıyor. Vatandaşın cebine girecek olan TL her geçen gün değer kaybediyor.” diye konuştu.

Gelen zamlarla birlikte 1 kişinin aylık şehir içi ulaşıma vereceği ücretin en az bin lira olacağına dikkat çeken Arslan, “Bir aile asgari ücretle nasıl geçinecek? Bugüne kadar A'dan Z'ye yapılan zamların sebebi bu iktidardır. ‘Uçacağız’ dediler, uçan sadece döviz kurları ve vatandaşın cebindeki para oldu. İnsanları sefalet, açlık ve geçim sıkıntısı ile baş başa bırakan siyasi irade derhal görevini yapmalıdır. İnsanlar artık zamsız hayat standartlarının iyileştiği bir dönemi hak ediyor.” dedi.

Seçim bitti sananlara halk cevabı 2024’te verecek

Gelecek Partisi İl Başkanı Ahmet Arslan, toplu ulaşıma gelen zamlar ile ilgili son olarak şunları söyledi;

"Seçimlerin hemen ardından Konya'da hızlı bir çalışma temposuna girdik. Yatırımların, söz verilip yapılmayan hizmetlerin takipçisi olacağız. İktidar seçimin bittiğini sanıp vatandaşı sahipsiz bıraksa da biz halkın sorunlarını her fırsatta gündeme getirip, çözüm yollarını anlatacağız. İktidarın temsilcilerine sesleniyorum yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. Seçim öncesi simit zammına dur diyerek şov yapan belediye başkanına sesleniyorum; halkımız sizlere 2024'teki belediye seçimlerinde de lazım."

AdminAdmin