YEREL

Konya'da TOKİ Ardıçlı evleri sahiplerine teslim ediliyor

Hak sahiplerinin merakla beklediği gün geldi çattı. TOKİ, Konya Ardıçlı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 2. etap 512 konut ve 3. etap 566 konut için kesin teslim tarihlerini açıkladı.

Konya'da TOKİ  Ardıçlı evleri sahiplerine teslim ediliyor

Hak sahiplerinin merakla beklediği gün geldi çattı. TOKİ, Konya Ardıçlı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 2. etap 512 konut ve 3. etap 566 konut için kesin teslim tarihlerini açıkladı. İlk olarak 2. etapta yer alan 512 konut ve 3. Etapta yer alan 566 konutun teslimatı gerçekleştirilecek.

Ardıçlı TOKİ’de yer alan 2. Etap 512, 3. Etap 566 konutun hak sahipleri 3-28 Nisan tarihleri arasında konutlarını teslim alacak. Konut teslimat süreci TOKİ tarafından belirlenen şartlar dahilinde gerçekleştirilecek. Bu çerçevede konut teslimleri TOKİ tarafından hazırlanan ve ilan edilen Konut Teslim Programı çerçevesinde projenin müşavir firması olan Renktaş ŞTİ aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Konut teslimleri Toplu Konut Şantiyesi’nde yapılacak. Konut alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde kendi imkanları ile şantiyeye ulaşacak. Konut teslim işlemlerine 09:00 itibariyle başlanacak. Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecek. Konut alanların ilk taksit ödemeleri Mayıs 2023 ayında başlatılacak.

Konut ilk dönemsel artış Temmuz 2023 tarihinde yapılacak. 3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi doğduğundan, alıcılar tarafından T.Halk Bankası AŞ Zafer Sanayi Şubesi’ne ödenek KDV tutarı ve DASK edeliyle Konut Paket Sigortası bedeli tahsil edilecek. Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında konut alıcılarının kimlik belgesi aslı ve fotokopisi istenecek. Vekaleten konutu teslim alacak olanların ise vekaletnamenin aslı ve bir fotokopisini yanlarında bulundurmaları istenecek. Belgeler eksiksiz ise, konut alıcılarına müşavir firma tarafından Konut Teslim Tutanağı ile Müşavir firma tarafından mahal listesine göre tanzim edilen Konut Tespit Föyü imzalatılacak.

AdminAdmin