EKONOMİ

Konya Ticaret Borsası Hizmette Yine Birinci

TOBB Oda- Borsa Akreditasyon Sistemi kapsamında Konya Ticaret Borsası, en yüksek puan ile A seviyesinde “TOBB Akreditasyon Sertifikası” alarak yine birinci oldu.

Konya Ticaret Borsası Hizmette Yine Birinci

Konya Ticaret Borsası, hizmet kalitesini A Seviye “TOBB Akreditasyon Sertifikası” ile bir kez daha tescilledi. A seviyesinde en yüksek puanla yine birinci oldu.

Akreditasyon eğitimlerini tamamlayan ve akreditasyonlarını yenileyen oda ve borsalar sertifika ve plaketlerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu’nda gerçekleşen törenle, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak’ın elinden aldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, söz konusu sertifikanın oda ve borsaların verdiği hizmetin bir belgesi olduğunu söyledi. Akreditasyon denetim sürecini 150 oda ve borsanın başarıyla tamamladığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Akreditasyon sistemi sayesinde oda ve borsalar kendilerini geliştirmektedir. Akredite oda ve borsalar 30'dan fazla ülkenin odaları ile proje yürütmekte ve girişimcilere en iyi şekilde hizmet üreten ve sunan merkezler haline gelmektedir. Oda ve borsalar hizmet kalitesi anlamında, Londra, Paris, Berlin'deki oda-borsa seviyesine ulaşmıştır. Tüm dünyaya sistemi ihraç edecek konuma geldik. Şu an 365 oda ve borsadan 278'i akredite edildi, 35'in de süreç devam ediyor. Tamamının akredite olmasını hedefledik” dedi.

ODA VE BORSALAR 7 YILDIZLI OLACAK

"Ticaret, e-ticaret ve dış ticaret, sanayi-üretim, tedarik zinciri ve AR-GE faaliyetleri, sosyal sorumluluk, turizm ve coğrafi işaret gibi yerel değerlerin tanıtımı, istihdam ve mesleki eğitim gibi konular da artık standardın yeni dönemde bir parçası haline geldi” diyen Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Akreditasyon sisteminde tam puan 65'ti, şimdi tam puanı 100'e çıkarıyoruz. Geçmişte puanlara göre A, B, C olarak sınıflanıyordu. Artık puanlarına göre 5, 6 ve 7 yıldızla sınıflanacaklar. Yani A sınıfı akredite olanlar, bundan sonra 7 yıldızlı oda-borsa haline gelmiş olacak. Odaların ve borsaların akreditasyon sistemlerini birbirinden ayırıyoruz. Borsalar, kendilerine özgü bir standartta, asli borsacılık hizmetleri bazında denetlenecekler. Yapılan bu değişikliklerle daha kaliteli kurumsal hizmet sunmayı hedefliyoruz. Kriterleri zorlaştırarak, oda-borsalara yeni ve daha yüksek bir hedef verdik. Akreditasyon sisteminin 20. yılında oda ve borsaları bir üst lige daha çıkarmayı amaçlıyoruz.”

BAKAN YARDIMCISI UÇURMAK: HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak da hizmet kalitesinin belirli bir standarda bağlandığını gösteren akreditasyon töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Oda ve borsaların gümrükler ve bakanlıkla yakından ilgili olduğunu ifade eden Uçarmak, oda ve borsalarda verilen akreditasyonun, hizmet kalitesini belirli bir noktaya getirmesiyle ticari hayatı kolaylaştıracağını, oda ve borsalara disiplin kazandıracağını bildirdi.

BAŞARI ÜYELERİMİZ VE PERSONELİMİZE AİTTİR

Törende borsalar arasında en yüksek puanı alarak “A-Seviye” hizmet kalitesinde birinci olan Konya Ticaret Borsası’nın yenilen akreditasyon sertifikası Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mehmet Büyükalim ile Genel Sekreterimiz Esat Bilici’ye verildi.

“Bu başarı hizmet kalitemizin göstergesidir” diyen Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, “Borsamız, kurulduğu 1907 yılından itibaren vizyoner yönetim kültürü ve uzman personeliyle hizmet standardını sürekli arttırmaktadır. Bugün verilen bu ödül de bunun bir kez daha tescillendiğini göstermiştir. Bu başarı tüm üyelerimize ve borsa personelimize aittir. Biz bunun geliştirilerek sürdürülebilir olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bir asrı aşan kurum kültürümüzle etkin Borsa olmayı sürdüreceğiz” dedi.

AdminAdmin