YEREL

Konya Teknik Üniversitesi ‘TEKNOFEST 2023 Ankara’ Yerini Aldı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde bu yıl 6'ncısı düzenlenen TEKNOFEST Ankara, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile paydaş Üniversite Rektörlerinin katılımı ile başladı.

Konya Teknik Üniversitesi ‘TEKNOFEST 2023 Ankara’ Yerini Aldı

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in paydaşı olarak Ankara’da Etimesgut Havalimanında yerini alan Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN)  standı TEKNOFEST İstanbul’da ödül alan projeleri ile her yaştan katılımcının yoğun ilgisini gördü.

30 Ağustos zaferinin 101. Yıl dönümü olması nedeniyle oldukça renkli ve coşkulu başlayan festival alanında teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, hava ve kara araçları sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgâr tüneli, simülasyon deneyim alanları, planetaryum gösterimleri, sahne gösterileri ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

KTÜN REKTÖRÜ PROF. DR. OSMAN NURİ ÇELİK, ÜLKEMİZİN ÖNDE GELEN SANAYİ KURULUŞLARINA ZİYARET

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, festivalin ilk gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü.  HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ve bu ziyaret sırasında Makedonya Bilgi ve Yönetimi Bakanı Azır Aliu ve beraberindeki heyetiyle de görüşen Rektör Çelik, TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Demiroğlu stantlarında ziyaret etti. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) standında Başkan Mahmut Sami Şahin, KOP Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ile de bir araya geldi. KTÜN Rektörü Çelik, ASELSAN standını ziyaret ederek Genel Müdür Ahmet Akyol ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul ile görüştü. Dots Lojistik Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri Ön Kuluçka Kategorisinde yarışan Üniversite takımını ziyaret eden ve başarılar dileyen Rektör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Platformunu da ziyaret etti. Rektör Çelik daha sonra Üniversite standına gelen ziyaretçilerle sohbet etti.

TEKNOFEST Ankara’da oldukça yoğun bir program ile ziyaretlerini gerçekleştiren KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in ülkemizin geleceği açısından oldukça büyük öneme sahip. Burada paydaş kurumlarımız, ülkemizin önde gelen sanayi şirketleri ve festivali ziyarete gelen ziyaretçilerimiz ile büyük coşkuya ortak olduk. Ülkemizin önde gelen savunma- sanayi kuruluşlarının stantlarında üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek üniversite–sanayi iş birliğine kapsamında yapılacak yeni projeler üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Konya Teknik Üniversitesi olarak paydaşları arasında olduğumuz Festivalin keyifli ve verimli geçmesini diliyor, herkesi standımızı ziyaret etmeye bekliyorum.” dedi. Prof. Dr. Çelik, TEKNOFEST’te katılan her çalışmanın bir kartopu gibi olduğunu ileride çığa dönüşeceğini ” belirtti.

 

 

AdminAdmin