EKONOMİ

Konya Tarım Fuarı’nda Beklenti Büyük Ticaret Bekleniyor

KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde tarım sektörünü paydaşlarıyla buluşturan fuar, tam gaz devam ediyor. Fuara olan ilgi ve alakadan memnun olduğunu dile getiren firmalar bu fuarda rekor ticaret yapmayı beklediklerini ifade ettiler.

Konya Tarım Fuarı’nda Beklenti Büyük Ticaret Bekleniyor

Konya Tarım Fuarı’nda 96 bin metrekarelik alanda 20 ülkeden 474 firma yerini aldı. Bu yıl 5 bin yabancı, 200 bin yerli ziyaretçi hedefleniyor. Konya Tarım Fuarı’na katılım sağlayan firmalar bu yılki talepten çok memnun olduklarını dile getirdiler. Bu yıl yurt dışından yoğun ilgi gördüklerini ifade eden firmalar, fuarın ekonomiye katkısının çok büyük olacağının altını çizdiler.

“BU YIL YURT DIŞINDAN YOĞUN TALEP VAR”

Bu yılki Tarım Fuarı’nda yurt dışından yoğun talep aldıklarını vurgulayan Doğa Solar Enerji Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Soner Asma, “Çiftçilerimizle GES’i birleştirmek için çalışıyoruz. Şirketimiz özellikle güneş alanında çalışmaktadır. Ama tarımsal sulamada Türkiye’nin lider firmalarından bir tanesi olduğu için çiftçilerimize hem proje hem de projeden sonraki teknik servis, gerekli yasal mevzuatlar konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fuara ciddi bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bu yıl özellikle yurt dışından da çok fazla talep var. Çiftçilerimiz yatırım yapacak yer arıyor. Çünkü pandemide gıdada yaşanan krizden dolayı güzel fiyatlamalar oldu. Bu da çiftçilerimize pozitif manada ekonomik olarak yansıdı. Çiftçilerin ticarette ve alışverişte olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

icerik-uc.jpg

“CİDDİ EKONOMİK DÖNGÜNÜN OLDUĞU BİR FUAR”

Konya Tarım Fuarında ciddi bir ekonomik döngü yaşandığının altını çizen Soner Asma, “Bu yıl geçen yıldan daha verimli olacak. Geçen yılki fuar ister istemez pandeminin gölgesinde gerçekleşti. Bu yıl elhamdülillah böyle bir şey yok. İki gündür inanılmaz bir kalabalık var. Konya Tarım Fuarı hem tarım alanındaki fuarlarla hem de Türkiye’deki diğer fuarlarla kıyaslandığı zaman ciddi ekonomik döngünün olduğu bir fuar. Çünkü Konya Türkiye’de üretim üstlerinde bir şehrimiz. Üreticiyle tüketicinin aynı anda buluştuğu, tarımcının neye ihtiyacı varsa bulabildiği ender fuarlardan bir tanesi. Üretici, bir ürün alacağı zaman birçok üretici ve satıcıyı bu fuarda bulabiliyor. Rekor katılımcı ve rekor ticaretin olacağını bugünden görebiliyoruz” diye konuştu.

“TARIM FUARIYLA İHRACATIMIZI GENİŞLETTİK”

TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi AŞ, geliştirdiği ürünlerle Konya Tarım Fuarı'nda yerini aldı. TÜMOSAN'ın Pazarlama Müdürü Onur Koca, şöyle konuştu: “Bizim için memnun edici bir fuar. Biz bu fuara iki stantla katılıyoruz. Bir tarım bir de Ar-Ge standımız. Burası Türkiye’nin en büyük tarım fuarı. Aynı zamanda Avrupa’nın en önde gelen fuarlarından bir tanesi. En önde ve en öncü firmalar fuara katılım sağlıyor. Geçtiğimiz sene olan uluslararası katılımın bu sene daha çok artacağını ön görüyoruz. Uluslararası olmasının sebebi Türkiye’deki katma değerli ürünlerin yurt dışına çıkışının daha da rahatlaması, kontakların oluşturulması, iletişimin kuvvetlendirilmesi. Bu fuarın ekonomiye katkısı kesinlikle büyük olacak. Biz bu fuarlar sayesinde inanılmaz derecede kontaklar oluşturuyoruz. Geçen sene 28 olan yurt dışı ihracat noktamızı 33 ülkeye taşıdık. Bunun sebeplerinden bir tanesi de Konya Tarım Fuarı’dır.”

onur-koca-icerisk.jpg

“TALEPTEN MEMNUN, TALEBE YETİŞEMEMEKTEN TEDİRGİNİZ”

Konya Tarım Fuar’ına olan talepten dolayı çok memnun olduklarını ifade eden Onur Koca, “Konya Tarım Fuarı’nın kesinlikle verimli geçeceğini düşünüyorum. Biz tarım 4 sıfır etkisiyle insanlara dokunarak tüm kullanıcıların beklentilerini alarak ürünlerimizi geliştirmeyi planlıyoruz. Bu fuarlar da bize etken oluyor. Ürünlerimize olan talepten dolayı çok memnunuz. Talebe yetişememekten dolayı tedirginiz. Gerek tedarikçilerimiz gerekse dünya global düzendeki tedarik sorunlarından kaynaklı üretimlerimizde istediğimiz verimi bazı dönemlerde yakalayamıyoruz. Ama emin olsunlar ki ürünlerimiz tüm müşterilerimize ulaşacak. Şu an itibarıyla en çok satış yaptığımız ürünler Afrika kıtasındaki ülkeler arasında yer alıyor. Afrika’ya özel ürünlerimiz, modellerimiz mevcut. Oralara satışlarımız var. İrlanda’ya kadar uzanan bir satış mecramız var. Türki Cumhuriyetlerde Azerbaycan bizim için çok önemli” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: •SÜMEYRA KENESARI

AdminAdmin