GÜNCEL

Konya Mimarlar Odasında Ahmet Övet Güven Tazeledi

Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Konya Şubesi, 19. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Ahmet Övet, güven tazeledi.

Konya Mimarlar Odasında Ahmet Övet Güven Tazeledi

Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Konya Şubesi, 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı hafta sonunda yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Ahmet Övet güven tazeledi. Düzenlenen Genel Kurula CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mimar İsmail Sonkaya, Ak Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Köklü, Mimarlar Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Songül Üzgün, TMMOB’a bağlı oda başkanları ile çok sayıda mimar katıldı.

Geride bıraktıkları çalışma döneminde ve aldıkları her kararda temel gayelerinin mesleğin önceliği ve itibarı olduğuna dikkat çeken Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Ahmet Övet, yeni dönemde de meslekleri ve meslektaşları için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Çatalhöyük’ten bu yana yaşamın sürdüğü, Türkiye Selçuklularına başkentlik yapmış olan, turizm, tarım ve sanayi sektörlerinde önemli hizmetlerin verildiği Konya’da Mimarlar Odası Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri olarak aldığımız sorumluluğun farkındayız. Bu farkındalıkla geride bıraktığımız iki senelik çalışma dönemimizi dolu dolu geçirmiş olmanın gururu içerisindeyiz. Yaşadığımız ve mimarlık pratiğimizi sürdürdüğümüz kentimizin gelişmesi ve kalkınmasında büyük bir emek ve çaba ile katkıda bulunmanın gayreti içerisinde olduk. Çalışma dönemimiz içerisinde en çok yoğunlaştığımız konulardan birisi de bizleri yakından ilgilendiren mevzuat değişikliklerini elimizden geldiğince yönlendirebilmek oldu. Bu anlamda serbest çalışan mimarlar komisyonumuz dönem boyunca oldukça yoğun çalıştı. Serbest çalışan üyelerimizin en az bedel tablosunu kullanmayı disiplin haline getirmesini hedefleyen komisyon üyelerimiz bu konu ile alakalı sık sık toplandı. Bu konunun elbette bir komisyon kararı ile çözüme ulaşması gerçekçi değildir. Sektörde faaliyet gösteren meslektaşlarımızın hem kişisel hem de mesleki itibarını öncelemesi gerekmektedir. Ancak her birimizin aynı özveriyi göstermesi sonucunda mimarlık mesleğinin iade-i itibarı gerçekleşebilir. “ifadelerini kullandı.

‘MARKA ETKİNLİKLERE İMZA ATTIK’

Mimarlar Odası olarak geride kalan dönemde marka etkinliklere imza attıklarına dikkat çeken Başkan Övet, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Konya özelinde ve ülkemiz genelinde yapılaşma ve kentleşme uygulamalarında etkin ve aktif rol oynayan meslektaşlarımızın sorunlarını ele almak, çözüm yollarını tartışmak amacıyla Şubemiz bünyesinde FİKR-İ MİMAR buluşmalarını düzenledik. Periyodik olarak devam eden ve üyelerimiz için tanışma ve kaynaşma haline gelen bu 15 adet toplantıda yaklaşık 2000 üyemize ulaştık. FİKR-İ MİMAR toplantılarımızın sonuç raporlarını ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek mesleki sorunlarımızı yerel yöneticilerimiz ile paylaştık. FİKR-İ MİMAR’a katılarak bizlerle olan üyelerimize buradan bir kez daha teşekkür etmek isterim. 18. Dönemin bir başka yeniliği de ARKADEMİ başlığıyla marka haline gelen etkinlik ve söyleşi dizisi oldu. Kültür, söyleşi, teknik ve atölye alt başlıklarıyla pek çok etkinlik organize ettik. Meslek içi eğitimlerin kamuda, özel sektörde ve akademide faaliyet gösteren, her yaştan üyeye ve kentimizdeki Mimarlık bölümlerinde eğitim görmekte olan öğrencilere ulaştırılmasının amaçlandığı ARKADEMİ’de Konya içi ve Konya dışından pek çok konuk ağırladık. Mevzuat, yapı malzemesi, tasarım, kültürel mirasın korunması, kentleşme, afet riski önleme gibi mesleğimizi yakından ilgilendiren konularda, alanında uzman isimlerin yer aldığı ARKADEMİ üyeler ve öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. 19. dönemde de tıpkı geçtiğimiz senelerde olduğu gibi mimarlık mesleğinin problemlerini ülke gündeminde tutmak, kentlerimizin özgünlüğünü bozmadan ülke sathında bir mimarlık politikası oluşturmak, mesleki sorumluluk ve özlük haklarımızı anayasal güvence altına alınması için çalışmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu bağlamda kamuyu nitelikli mimarlık hizmeti ile buluşturarak hem mesleğimizin kıymetini muhafaza etmeli hem de mesleğimizin toplum nezdinde hak ettiği saygınlığını yeniden kazanmak için mücadelemizi sürdürmemiz gerektiğinin farkındayız. “
Ahmet Övet başkanlığında Mimarlar Odası Konya Şube Yönetimi şu isimlerden oluştu, Mahmut Koçkuzu, Mümine Feyza Yarar, Cüneyt İnan, İbrahim Nusret İlimler, Muharrem Erhan Öncan
Aliye Temizci. Yedek Yönetim Kurulu üyeleri, Ali Çelik, Ali Cihan Şahin, Hilal Şahin Evin, Seda Karakurt, Hamide Esma Arıtan, Ahmet Özdağ, Galip Koyuncu.

AdminAdmin