GÜNCEL

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir: 'Filistin Halkının Sesi Olmaya Devam Edeceğiz'

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Başkan Sefa Özdemir önderliğinde Konya basınıyla bir araya gelerek Filistin halkının sesi olmaya devam edecekleri mesajını verdi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir: 'Filistin Halkının Sesi Olmaya Devam Edeceğiz'

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, İsrail’in 7 Ekim’de Filistin’e başlatmış olduğu saldırıları kamuoyuna duyurduklarını ve bu anlamda Filistin halkının sesi olduklarını vurguladı. Cuma namazı sonrası basın açıklamasında bulunan Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir, Filistin halkına yönelik katliamı duyurmaya devam edeceklerini aktardı.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nden net mesaj: 'Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğiz'

“YÜRÜ KARDEŞİM AYAKLARINA BİR KUDÜS GÜCÜ GELSİN”

Basın mensuplarına yapılan duyuruda konuşan Başkan Sefa Özdemir, şunları ifade etti: “İsrail terör örgütünün Gazze'ye yönelik saldırılarının ve katliamlarının 42. günündeyiz. Gözü dönmüş İsrail ve destekçileri, kundak da ki bebeklerden, çocuklara, hamile kadınlardan yaşlılara varıncaya kadar tüm sivillere saldırılarına devam ederken, uluslararası camianın sessizliğine de üzülerek ve öfkeyle şahit olmaktayız. 7 Ekim’den b uyana gelişmeleri yazılı, işitsel ve görsel medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıyor, Filistin hakkının sesi olmaya çalışıyoruz. Bizler şehrimizde, ülkemizde ve dünyada çığ gibi büyüyen tepkileri, insani aynı zamanda vicdani bir sorumlulukla an be an önceleyip gündeme taşımaya geldik. Elbette bundan sonrada bu anlayışla Konya basını olarak yayınlarımıza devam edeceğiz. Bugün, direncimizi kaybetmeyelim vurgusu ve merhum Nuri Pakdil'in ifadesiyle "yürü kardeşim ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin" anlayışını pekiştirmek gayesiyle buradayız.”

OLUP BİTENLERİ GÖRMEZDEN GELEN KESİMLERİ DE KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nden net mesaj: 'Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğiz'

İsrail’in saldırılarına karşı Konya basınının tarafını net bir şekilde ortaya koyduğunu dille getiren Başkan Özdemir, “Paydaşlarımızı temsilen Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak, tepkilere itici bir güç olmak, hassasiyetlerimizi ve aksa ruhunu canlı tutabilmek, görevini yapmaya çalışan medya mensuplarını hedef yapan hukuk tanımaz İsrail'e dur diyebilecek bir dünya hayalimizi dile getirmek adına bir araya geldik. Tarafını 42 gündür çok net bir biçimde ortaya koyan Konya basını, dün olduğu gibi bugünde sorumluluklarının bilinciyle ve Milli duruşuyla mazlumların yanında zalimlerin karşında olmaya devam edecektir. Eli kanlı İsrail terör örgütünün yaptığı soykırıma seyirci kalan başta bölge ülkelerinin ve sözde demokrat Avrupa ülkelerinin liderlerine, bu suça daha fazla ortak olmayın çağrısında bulunuyor, süreci normalleştirme ve sulandırma çabasındaki güdümlü bir kısım dünya medyasını da esefle kınadığımızı ve lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Bu dayanılmaz kıyıma duyarlılık gösteren bireylerden, kurum-kuruluşlara ve sivil topluma varıncaya dek idrak sahibi herkese teşekkür ederken, bu dönemdeymiş gibi yapan, dahası olup bitenleri görmezden gelen kesimleri de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Her zaman ve şartta, özgür Filistin için, Mescid-i Aksamız için, kırmızı çizgimiz Kudüs'ümüz için kıyamda durmaya, tepkilerimizi dile getirmeye, sesimizi yükseltmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Haklı davalarında rahmeti Rahmana kavuşan şehadete koşan Filistin halkına, meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar dileriz. İsrail'in, sergilediği zulmün karanlığında boğulacağına olan inancımızla bir defa daha diyoruz ki; "zulüm ile abat olanın ahiri berbat olur" diyerek sözlerini noktaladı.

AdminAdmin