GÜNCEL

Konya GastroFest’te Akşehir Coşkusu

Konya’nın zengin yemek kültürünü tanıtmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya GastroFest'e katılarak stant açan Akşehir Belediyesi, coğrafi işaretli gurme tatları, Nasreddin Hoca’sıyla festival açılış gününe damgasını vurdu.

Konya GastroFest’te Akşehir Coşkusu

Kalehan Ecdat Bahçesi’ndeki GastroFest’te ilk günden itibaren yoğun ilgi gören Akşehir Belediyesi standında Coğrafi İşaretli lezzetlerinden Akşehir Tandır Kebabı, Akşehir Hersesi, Akşehir Tahinli Pidesi, Akşehir Peynir Baklavası, Coğrafi İşaret başvurusu yapılan Akşehir Kirazı Lokumu ve Akşehir’e özgü lezzetlerinden Mercimekli Bükme ikramı yapıldı.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta bu gurme lezzetleri tatmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Stantta temsili Nasreddin Hoca’da ziyaretçileri karşılayarak kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Şefi Mehmet Korkusuz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli, Şehri Beyza şirketi ve Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası personelinin görev aldığı standı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ,AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, katılımcı  İlçe Belediye Başkanları, Konya protokolü, ünlü şefler, STK Temsilcileri, yerel ve ulusal basın temsilcileri ve binlerce misafir ziyaret etti.

Konya GastroFest'in ikinci ayağına katıldıkları ifade eden Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “ Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya GastroFest stantında bizde Akşehir Belediyesi olarak yerimizi almış bulunmaktayız. Akşehir’imiz tarihi ve kültürel potansiyelinin yanında, yemek kültürüyle de zenginliğe sahiptir. Burada şehrimizin yöresel Coğrafi İşaretli ürünleri olan Tandır Kebabımız, Peynir Baklavamız, Akşehir Hersemiz, Tahinli Pidemiz, Coğrafi İşaret başvurusu devam eden Mercimekli Bükmemiz ve Akşehir Kirazı Lokumunu tanıtmak için üstün gayretler gösteriyoruz. Tüm misafirlerimizi ve Akşehirli hemşerilerimizi yöresel ürünlerimizi tatmaya davet ediyorum. Bu vesileyle bu organizasyona ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay beyefendiye teşekkür ediyorum. Ayrıca Konya GastroFest'in ikinci ayağının açılışına katılım sağlayan Cumhurbaşkanımızın saygı değer eşi Emine Erdoğan hanımefendiye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, festivalde emeği geçen başta standımızda görev alan belediyemiz personeline teşekkürlerimi sunuyorum” dedi..

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ” Konya’da ikincisi düzenlenen Konya GastroFest’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla açılışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdem ”Konya’nın tanıtımına etki edecek argümanları olan ve yiyecekleriyle, Selçukludan Osmanlı’ya kadar uzanan Konya mutfağının sunumunun yapıldığı bir organizasyondur. Açılışını gerçekleştirdiğimiz etkinlikte halkımızın büyük bir ilgisi var. Akşehir İlçemiz her zaman olduğu gibi Konya’da coğrafi işaretleri olan birçok yemeğiyle katkısı vardır. Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya beye ve ekibine teşekkür ediyorum.  Akşehir’imiz Nasreddin Hocasıyla, Seyyid Mahmut Hayranî’siyle, Hacı İbrahim Veli efendisiyle, Nahcivani Hazretleriyle zaten bir ilim kentidir. Selçukludan Osmanlı’ya uzanan bir kadim şehirdir. Bu noktada Gastro Festlerede önemli bir alt yapısı olan bir şehir. Konya’nın büyük bir ilgisiyle standımız güzel bir şekilde hizmet veriyor. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

GastroFest 1-4 Eylül Tarihleri arasında devam edecek olup, etkinliğin son günü olan 4 Eylül 2022 Pazar günü saat 19:00 'da  Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri gösterisi gerçekleştirilecek.

 

AdminAdmin