EĞİTİM

Konya Emniyeti Okullarda Trafik Bilinci Kazandırıyor

Konya Emniyet Müdürlüğü trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik yürütülen eğitim faaliyetleri için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Öğrenci servislerinin güvenli yolculuğu ve okul giriş çıkışlarındaki kazaların sıfıra indirilmesi eğitimlerde öncelikli olarak veriliyor.

Konya Emniyeti Okullarda Trafik Bilinci Kazandırıyor

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı eğitim büro amirliği ekipleri 2022-2023 eğitim öğretim yılında Trafikte güvenliğinin her şeyden önemli olduğunun bilincini kazandırmak istiyor. Bu kapsamda özellikle okul servis taşımacılığı faaliyetlerinin güvenli olarak yürütülmesi için servis şoförlerine eğitim veriliyor. 18, 19, 20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimde Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda 248 servis şoförü ve rehber personelle buluşuldu.

ÖĞRENCİ VE VELİLERE DE TRAFİK FARKINDALIĞI KAZANDIRILIYOR

Okul servis taşımacılığının güvenli olarak yürütülmesi ne kadar önemliyse okul çevrelerindeki trafik güvenliğinin sağlanması bir o kadar önemli...

Öğrencilerin okula giriş ve çıkışlarında oluşabilecek kazaların önlenmesi amacıyla da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerindeki okullarda gönüllülerle buluştu. Buluşulan 321 öğretmen, veli ve öğrenciye güvenli trafik farkındalığı kazandırılırken okul geçit görevlisi eğitimi verildi.

Güvenli trafik için denetimlerini aralıksız sürdüren Konya Emniyeti çocukların güvenli ulaşımı için de bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam ediyor.

AdminAdmin