YEREL

Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, “Zaferin Karargâhı Akşehir’den Cumhuriyet’in 100. Yılına” etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren 100 öğrenciyi Ankara gezisine uğurladı.

Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince düzenlenen Ankara gezisi ödüllü kitap okuma yarışmasında Mehmet Koç ve Dursun Solmaz’ın yazdığı, Akşehir Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan “100. Yılında 100 Tanığın Kaleminden Garp Cephesi Karargâhı Akşehir’de Yaşananlar” adlı kitap kullanılmıştı. Yarışma neticesinde başarılı olan 30 ortaokul, 30 lise, 40 üniversite öğrencisi, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Korkusuz tarafından Ankara’ya uğurlandı.

Resim önizlemesi

Uğurlama öncesinde iyi dileklerde bulunan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; “Akşehir Kaymakamlığımız ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün de katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmalarda İstiklâl Mücadelesinin planlarının yapıldığı Akşehir’in Cumhuriyet tarihimizde kilit noktası olan merkezlerden biri olduğunu vurgulamayı amaçladık. Bu vesileyle yarışmada üstün gayretleriniz için sizleri tebrik ediyorum. Bizler huzur içerisinde yaşayabiliyorsak onlara çok şey borçluyuz. İnşallah kazasız belasız gidip gelirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Akşehir’den Ankara’ya giden kafilenin günü birlik yapacağı gezide; birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi, kullanılmakta olan ikinci Türkiye Büyük Millet Meclisi ve son olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarı olan Anıtkabir ziyaret edildi.

 

Resim önizlemesi

 

 

AdminAdmin