GÜNCEL

Kitap Kurtları Başhekim Bülent Erdem’in Misafiri Oldu

Haydar Tuna İlkokulu'nun başlatmış olduğu "Büyükler Okumazsa, Küçükler Okumaz” projesi kapsamında kitap okuma durağının bu seferki adresi Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Erdem oldu.

 Kitap Kurtları Başhekim  Bülent Erdem’in Misafiri Oldu

Haydar Tuna İlkokulunda Sınıf Öğretmeni Yunus Yurt tarafından başlatılan "Büyükler Okumazsa, Küçükler Okumaz” proje etkinliği kapsamında öğrencileri davet eden Başhekim Bülent Erdem, öğrencilerle birlikte 20 dakika kitap okudular .

 

Sınıf Öğretmenleri Yunus Yurt eşliğinde, İlçe Devlet Hastanesi Başhekimlik makamında gerçekleştiren Kitap okuma etkinliğinde öğrencilerin Kitap okumaktan aldıkları zevk aldıklarını ve Hastanede ağırlanmaktan duydukları memnuniyetlerini belirtirken Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Bülent Erdem Projeyi takdirle karşıladıklarını ve destek olduklarını açıklayarak projeyi gerçekleştiren öğrencilere hediyeler verdi.

KİTAP OKUMA DURAĞININ BU SEFERKİ ADRESİ BAŞHEKİM OLDU

Sınıf Öğretmeni Yunus Yurt’un hazırladığı projenin hedefini açıklarken şu ifadelere yer verdi ; “Öğrencilerimize okuduğunu anlama, öğrenme, etkili düşünebilme, konuşma ve ifade etme becerilerini, ailelerine de kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı, bunun yanı sıra öğrencilerin evde kitap okuyan anne, baba ya da aile büyüklerine tanık olmalarını, kitaplara olan yolculuklarında güçlü bir rol model edinmelerini ve ailenin eğitim öğretim faaliyetlerine etkin katılımını sağlamayı amaçlıyorum.” dedi.

Sınıf Öğretmeni Yunus Yurt’un hazırladığı proje kapsamında her hafta Pazartesi ,Çarşamba ve Cuma Günleri 09.30-10:00 saatleri arasında önceden planlanan program çerçevesinde sınıf öğretmenleri ve sınıf arkadaşları okul kütüphanesinde veya öğrenci evlerine misafir oluyorlar. Sınıf öğretmeni, öğrenciler ve aile bireyleri okul kütüphanesinde veya misafir olunan öğrencilerin evlerle birlikte 30 dakika kitap okuyor . Öğrencilere, arkadaşlarını ve ailelerini daha yakından tanıma fırsatı sunan projeyle öğrencilerin birbirleriyle iletişimleri artıyor. Böylelikle öğrenciler okumaya dair tatlı anılar biriktirirken diğer yandan da eğitim-öğretimin temel öğelerinden biri olan aileyle daha etkili bir iletişim sağlanıyor. Akşehir’de ilk defa uygulanacak bu projenin velilerin takdirini kazandığı ve okul-aile iletişimini daha güçlü hale getireceği beklenmektedir.

 

AdminAdmin