GÜNCEL

Kılıçdaroğlu, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesini Ziyaret Etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Büyük Yörük Buluşması öncesi, soyunun dayandığı ifade edilen Seyyid Mahmud Hayrani'nin Konya’nın Akşehir ilçesindeki türbesini ziyaret ederek dua okudu

Kılıçdaroğlu, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesini Ziyaret Etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Büyük Yörük Buluşması öncesi, soyunun dayandığı ifade edilen Seyyid Mahmud Hayrani'nin Konya’nın Akşehir ilçesindeki türbesini ziyaret ederek dua okudu. Kılıçdaroğlu, Nasrettin Hoca Türbesi ve Batı Cephesi Karargahını da ziyaret etti.

“DUYGULANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, soyunun dayandığı Seyyid Mahmud Hayrani’nin türbesinde duygusal anlar yaşadı. Kılıçdaroğlu, o anları ve Büyük Yörük Türkmen Buluşması’nda yaptığı konuşmanın görüntülerini sosyal medya hesabından “Duygulanmamak mümkün değil…” diyerek paylaştı.

 

“KILIÇDAROĞLU’NUN AİLESİNİN EHLİBEYT SOYUNDAN GELDİĞİ BELİRTİLİYOR”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğul, bir takım ziyaretler için geldiği Konya'nın Akşehir ilçesinde ‘dedem' dediği ve soyunun dayandığı ifade edilen Seyyid Mahmud Hayrani’nin türbesini ziyaret ederek dua okudu. Kılıçdaroğlu’na CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener de eşlik etti. Daha önce de Kılıçdaroğlu’nun peygamber soyundan geldiği partililer tarafından ifade edilmişti.

Ziyarette Kılıçdaroğlu’nun dedesi olduğu ifade edilen Seyit Mahmut Hayrani hakkında şu bilgiler verildi:CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Konya Akşehir’lidir. Dedesi Seyit Mahmut Hayrani’dir ve Kureyşan Ocağı’na mensuptur. Seyit Mahmut Hayrani, Mevlana ve Hacı Bektaş ile birlikte Anadolu’nun İslamlaştırılması için çalışmış, daha sonra yine bu amaçla Seyit Mahmut Hayrani vakıf ve zaviyesini kurmuştur.

Konya’ya geldikten sonra bir süre Mevlana ile birlikte Selçuklu devletine hizmet eden Seyit Mahmut Hayrani’nin türbesi Akşehir’de Sultan dağının eteğindedir. Hacca giden Müslümanlar türbesini ziyaret edip dua ederler.Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıd’ın naaşı önce evladı Resul soyundan gelen Seyit Mahmut Hayrani’nin türbesinin içine defnedilmiş. Bursa’ya defnedilmesi yolunda vasiyeti olduğu anlaşıldığında sadece iç organları orada bırakılmış, naaşı Bursa’ya defnedilmiştir. Seyit Mahmut Hayrani’nin dedesi 1141 doğumlu Seyit Şeyh Mahmudu Kebir künyesiyle tanınan Hacı Kureyş.Türbesi Gaziantep Yavuzeli ilçesine bağlı Kayabaşı köyündedir…Halaçoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun mensup olduğu Kureyşan ocağının, Oğuzların Bozok kolunun Beydili boyundan gelen Türkmenler olduğunu kaydeder.

Kılıçdaroğlu’nun ataları, Türkmenistan, Afganistan Türkistan’ı olarak bilinen Horasan yakınlarındaki Hayran bölgesinden Selçuklularla birlikte dalgalar halinde Harran eyaletindeki Adıyaman beldesine, oradan Karaman eyaleti Konya Akşehir’e yerleştikten sonra 1243’te Akşehir’den 1335’te Kayseri Sivas bölgesinden ve 1466’ta Karaman beyliğinden üç dalga halinde Tunceli’ye göçmüşlerdir.

AdminAdmin