YEREL

Kılca: Hemşehrilerimizin Duasında Yer Almak En Büyük Kazancımız

Karatay Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 25 milyon TL’ye mal olan Doğuş Parkı, Hamzaoğlu Parkı 1. Etabı, Mengene, Başak ve Doğuş Mahalle Konaklarının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Toplu açılış töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Karatay’ı yeni hizmetlerle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyerek; “Hemşehrilerimizin duasında yer almak bizim en büyük kazancımız” dedi.

Kılca: Hemşehrilerimizin Duasında Yer Almak En Büyük Kazancımız

Karatay’a yakışan yaşam alanları kazandırmaya devam eden Karatay Belediyesi, Hamzaoğlu Parkı 1. Etabı ile Doğuş Parkı’nı kapsayan 23 bin metrekarelik yeşil kuşağın ve Mengene, Başak, Doğuş Mahallelerine kazandırılan Konakların toplu açılışını gerçekleştirdi.

Resim önizlemesi

Doğuş Parkı, Hamzaoğlu Parkı 1. etabı ile Mahalle Konaklarının toplu açılış töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Karatay’ın marka değerine değer katacak yatırımlara yenilerini eklediklerini söyledi.

KARATAY’A HİZMET ETMEK İÇİN HEYECAN DUYUYORUZ

Açılışı gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Kılca; “Doğuş ve Hamzaoğlu Mahallelerimize kazandırdığımız 1. ve 2. Etap parklarımızı, Mengene ve Doğuş Mahallelerimize kazandırdığımız Muhtar Evleri ile Emekli Konağı Millet Kıraathanesi ve Başak Mahallemize kazandırdığımız sosyal tesislerimizin açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Karatay Belediyesi olarak her an ilçemizi yeni hizmetlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Ziyaretlerimizde, çarşıda veya pazarda hemşehrilerimizle hasbihal ettiğimizde onların bir “Allah razı olsun” temennisi bizim azim ve heyecanımızı daha da artırıyor. Hemşehrilerimizin duasında yer almak bizim en büyük kazancımız. Bizi sürekli diri tutan, yenileyen ve iki günümüzü bir birbirinden farklı kılan büyük bir heyecan taşıyoruz. Bizler; 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizin istek, beklenti ve ihtiyaçlarına uygun hizmet üretme derdindeyiz. Karatay’da yaşamanın, Karataylı olmanın farkını ve güzelliğini yaşatmak istiyoruz. Hemşehrilerimizin talep ve önerilerini öncelikli görüyor; altyapı ve üstyapıdan çevre düzenlemelerine, kültürden sosyal projelere, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar pek çok alanda eş zamanlı çalışmalar yürütüyoruz. Doğuş Mahallemize kazandırdığımız parkımız; 5781 metrekare çim alanı, 632 metrelik yürüyüş yolu ve 1561 metrekare koşu yolu, basketbol sahası, kamelyalar, çocuk oyun alanları, fitness alanı ve halı sahasından oluşuyor. Bu parkımızın güncel maliyeti 6 Milyon 670 bin lira. Hamzaoğlu Mahallesi Parkı 1. Etap Parkımız; 6785 metrekare çim alanı, yürüyüş yolu, 553 metrelik koşu yolu, kamelyalar ve banklardan oluşuyor. Bu parkımızın maliyeti 8 Milyon 386 Bin liradır. Hamzaoğlu Mahallesi Parkımızın 2. Etabı ise; 3600 metrekare çim alanı, yürüyüş yolu, 450 metrelik koşu yolu, basketbol sahası, fitness, Trambolin ve çocuk oyun alanlarıyla birlikte kamelyalardan oluşuyor. Toplam Maliyeti ise 7 Milyon 188 Bin lira” dedi.

Resim önizlemesi

KARATAY’IN HER NOKTASINA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ

Bölge halkının talep ve önerilerine uygun donatılarla zenginleştirilen yatırımları Karatay’a kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Hasan Kılca; Karatay’ın her noktasına hizmet ettiklerine işaret etti.

Mahalle Konakları, Muhtar Evi, Millet Kıraathanesi ve dükkanlar ile ilgili de bilgi veren Başkan Hasan Kılca şöyle devam etti. “Emekli Konakları ve Muhtar Evlerimize gelince; Mengene Mahallemizde yapımını tamamladığımız konağımızın toplam maliyeti 2 Milyon 950 Bin lira.  Emekli Konağı Millet Kıraathanesi ve Muhtar Evi; 212 metrekare inşaat alanı üzerinde; Emekli Konağı, Muhtar Evi, Millet Kıraathanesinden oluşuyor. Yine Doğuş Mahallemizde yapımını tamamladığımız Emekli Konağı ve Muhtar Evi; 167 metrekare alan üzerinde Emekli Konağı, Muhtar Evi, Çay ocağı olarak tasarlandı. Toplam maliyeti 2 Milyon 200 bin lira. Son olarak Başak Mahallemizde yapımını tamamladığımız ve 100 metre kare alan üzerinde inşa edilen dükkanlarımız 1 Milyon 700 bin liraya mal oldu. Mahallelerimize kazandırılan parklarımızla birlikte 3 tesisimizin toplam maliyeti ise 25 milyon lira. Kentsel dönüşümler tamamlandıkça parklarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl da Hamzaoğlu Parkımızın 2. Etabını ve Mengene Mahallemizdeki parkın 1. Etabını tamamlayacağız. Çocuklarımız parklarda sağlıklı bir şekilde oyun oynayacak, hayal gücünü geliştirecek. Bu parklarımızı çocuklarımıza armağan ediyoruz. Açılışını yaptığımız yatırımlar sadece tesis veya parklardan ibaret değil. Çünkü buralar şehrimizin ilçemizin ve mahallemizin kalbidir. Bu güzel günde bizlerle olan herkese teşekkür ediyor, yeni yatırımlarımızın Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Resim önizlemesi

KARATAY’DA HER GÜN YENİ BİR YATIRIM HİZMETE GİRİYOR

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Hamzaoğlu Parkı 1. Etabı ile Doğuş Parkı’nı kapsayan 23 bin metrekarelik yeşil kuşağın ve Mengene, Başak, Doğuş Mahallelerine kazandırılan konakların Konya’nın geleceğine hizmet verecek güzel bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, Karatay Belediyesi’nin ilçeye önemli katkı sağladığını belirtti. Genç; “Karatay’da her gün yeni bir yatırım hizmete giriyor. Hasan Başkanımız alt yapı-üst yapı, park, yeşillendirme, kültür, eğitim ve daha birçok alanda Karatay’ın güzelleşmesi için çalışıyor. Bu yatırımların hepsi Karataylıların daha modern bir ilçede yaşaması için. Tüm bu hizmetlerin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

KONYA’NIN GELECEĞİNE GÜZEL YATIRIMLAR YAPILIYOR

Karatay’da geleceğe yönelik işler yapıldığına vurgu yapan Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, ilçeye kazandırılan yatırımların hayırlı olmasını diledi. Ali Yüksel; “Hasan Başkanımız geleceğimize ve insana faydalı olan güzel bir yatırım ortaya koymuş. Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

KARATAY’DAKİ HİZMET YAĞMURUNA HEP BİRLİKTE ŞAHİT OLUYORUZ

Karatay’ın altyapı, üstyapı, çevre ve yeşil alan çalışmalarının yanı sıra eğitim, kültür, sanat ve spor ve daha birçok yatırımlar ile modern bir görünüme kavuştuğunu dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan gayretlerinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Karatay’da önemli yatırımların hayata geçtiğini ifade eden Mehmet Baykan; “Karatay’da dönüşüm hızla devam ediyor. Kalabalıklaşan nüfusla birlikte ilçe halkı; halı sahalara, sosyal tesislere, muhtarlık ofislerine kavuştu. Yine Karatay’a kazandırılan Emekli Konakları ile artık çınarlarımız Konaklarda bir araya gelip sohbet ediyorlar. İlçenin her alanında her sokağında büyük emek veren Hasan Kılca Başkanımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte çalıştığı tüm Karatay Belediyesi çalışanlarını ve meclis üyelerini tebrik ediyorum. Karatay’a yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğine hep birlikte şahitlik edeceğiz. Bu düşüncelerle yeni parkların ve konakların Karatay’a hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Resim önizlemesi

Hamzaoğlu Parkı 1. Etabı ile Doğuş Parkı ve Mengene, Başak, Doğuş Mahallelerine kazandırılan konakların toplu açılış törenine AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

KARATAY’DA MAHALLE ŞENLİKLERİ SÜRÜYOR

Doğuş Mahallesi’nde üç önemli hizmetin açılışını gerçekleştiren Karatay Belediyesi, törenin ardından vatandaşları “Karatay Mahalle Şenlikleri”nde buluşturdu. Açılış programına katılan 7’den 70’e Karataylılar, kendileri için hazırlanan tiyatro ve canlı animasyon gösterileri, oyunlar, yarışmalar, sahne sanatları, atölyeler ve çeşitli ikramlar ile sürprizlerle unutulmaz bir akşam yaşadılar. 

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin