GÜNCEL

KARBİAD’tan Depremzedelere Destek Sürüyor

Karapınar İş Adamları ve Bürokratlar Derneği (KARBİAD), depremden zarar gören illere 300 çadırlık Yaşamkent kurmak için çalışmalarını başlatırken, 3. Grup 100 çadırlık kamyonlar Malatya’ya ulaştı ve kurulmaya başlandı.

KARBİAD’tan Depremzedelere Destek Sürüyor

Karapınar İş Adamları ve Bürokratlar Derneği (KARBİAD), tüm Türkiye’yi yasa boğan; Kahramanmaraş merkezli, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis, Elazığ illerini, ilçeleri ve köylerini etkileyen deprem felaketi sonrası depremzedelere yardım için ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatarak destek olmaya devam ediyor. Deprem bölgesine çadır kent kurma çalışmalarına da başlayan KARBİAD 3. Grup çadır yüklü kamyonları deprem bölgesine ulaşarak depremzedeler için kurulmaya başlandı.

Resim önizlemesi

 

DEFNE VE SAMANDAĞI’NA ÇADIR KENTLER KURULDU

KARBİAD Hatay'da Çevre Şehirlik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde hareket eden KARBİAD, Hatay’ın Defne ve Samandağı ilçelerinde 50’şer ailelik 2 çadır kent kuruldu.  Öte yandan Malatya’ya da çadır kent kurmayı planlayan KARBİAD 3. Grup 100 çadırlık kamyonlar Malatya’ya ulaştı.  Malatya’da bulunun yetkililer koordinesinde çadırları kurmaya başlayan KARBİAD yetkilileri, kurulumu tamamlanan çadırlara depremzedeleri yerleştiriyor. İhtiyaç olması halinde deprem bölgesine çadır ve gıda gibi yardımlar bölge ayağa kalkana kadar devam edecek.

 

Resim önizlemesi

“BÖLGE AYAĞA KALDIRILANA KADAR KARBİAD OLARAK BÖLGEDE YER ALAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında tüm Türkiye’nin kenetlenerek bölgeye yardıma koştuğunu belirten KARBİAD Başkanı Suat Emre, “Tüm milletimizin kalbi deprem bölgesinde atmaktadır. Necip milletimizin gayretleri ile yaralar en kısa sürede sarılmaya başlanmış ve sarılacaktır. Konya olarak da tüm kurumlarımızla hem deprem bölgesinde yardım çalışmalarına katılmakta hem de şehrimizden yardımların ulaştırılmasını sağlamaktayız. KARBİAD, tarafından yürütülen yardım kampanyasına destek veren tüm üyelerimize ve hemşehirlerimize teşekkür ediyorum.  Depremin ilk gününden itibaren bölgede ne gerekiyorsa bölgede bulunana Konya Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile koordinesinde yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam edeceğiz. KARBİAD olarak Soğuğa karşı,

Resim önizlemesi

 

Bir Çadır ol, Bir Çadır Al! Kampanyası başlatarak, üyelerimiz desteği ile çadırlarımızı aldık ve bölgeye ulaştırdık. Bölgeye 300 çadırlık kent kurma hedefimiz var. Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerimizde 50’şer ailelik 2 tane çadır kent kurduk. Geçtiğimiz günlerde Konya’dan yola çıkan 3. Grup 100 çadırlık kamyonlarımız Malatya ilimize ulaştırdık ve oradaki yetkililerle beraber kurulumuna başlandı. Orada da depremzede kardeşlerimizi misafir edeceğiz. Kurulan ve kurulacak çadırlarımızda yerleştirilecek depremzede vatandaşlarımızın ne tür ihtiyaçları varsa; battaniyeden gıdaya kadar bunları da çadırların içlerine yerleştirerek vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Bizler KARBİAD olarak deprem bölgesi ayağa kaldırılana kadar ve vatandaşlarımız normal hayatlarına dönene kadar deprem bölgesinde olmaya devam edeceğiz”  diye konuştu.  

 

Resim önizlemesi

 

 

AdminAdmin