YEREL

Karatay’dan Hz. Mevlana’nın Misafirlerine Sahlep İkramı

Karatay Belediyesi, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla Konya'ya gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için çaba gösteriyor. Karatay Belediyesi bu kapsamda 17 Aralık’a kadar Sema’nın yanı sıra birçok etkinliğin yapılacağı Mevlana Kültür Merkezi’ne gelen tüm misafirlerine sahlep ikramında bulunuyor.

Karatay’dan Hz. Mevlana’nın Misafirlerine Sahlep İkramı

Mevlana Celaleddin-i Rumi, 750’inci Vuslat Yıl Dönümü’nde de yurt içi ve yurt dışından on binlerce insanı Konya’da buluşturmaya devam ediyor.

Resim önizlemesi

Bu kapsamda Karatay Belediyesi; sema törenlerinin yanı sıra daha birçok kültürel ve sanatsal etkinliğin yapıldığı Mevlana Kültür Merkezi’ne gelen bütün misafirlerine sahlep ikramında bulunuyor. Karatay Belediyesi’nin sıcak ikramını takdir eden Mevlana dostları, ikram dolayısıyla Karatay Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

MEVLANA’NIN KIYMETLİ TÜM MİSAFİRLERİNİ İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAMA GAYRETİNDEYİZ

Resim önizlemesi

İkramın Karatay’da artık gelenekselleştiğini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mevlana Celaleddin Rumi’nin 750. Vuslat Yıldönümünde belediye olarak Konya’nın ve Hz. Mevlana’nın kıymetli misafirlerini iyi şekilde ağırlama gayretinde olduklarını aktardı. Başkan Hasan Kılca; “Özellikle kış aylarının ve soğuğun artık etkisini hissettirdiği bu günlerde vatandaşlarımızın içini ısıtmak için Hz. Mevlana’nın dostlarına salep ikramında bulunuyoruz. Bu vesileyle Hz. Mevlana’nın çağrısına uyup şehrimizi şereflendiren tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin