GÜNCEL

Karatay’da Bed-i Besmele Programı Gerçekleştirildi

Çocukların milli ve manevi değerlerle yetişmesi için önemli çalışmalar yürüten Karatay Belediyesi, Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Karatay İlçe Müftülüğü iş birliği yaparak 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik Bed-i Besmele programı gerçekleştirdi.

Karatay’da Bed-i Besmele Programı Gerçekleştirildi

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Karatay İlçe Müftülüğü, ilçe genelindeki 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri için Bed-i Besmele programı düzenledi.

Osmanlı Dönemi’nde öğrencilerin Kur’an eğitimine besmeleyle başlamalarının önemini vurgulamak amacıyla günümüzde de yaşatılan gelenek, çocuklara dini değerleri öğretmenin yanı sıra onların dini duygularını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Resim önizlemesi

BAŞKAN HASAN KILCA DA MİNİKLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU

Bed-i Besmele programı, Karatay’daki 6 Kur’an kursunda eğitim gören 120 öğrencinin Mevlana Müzesi’ni ziyareti ve Mevlana Gül Bahçesi’ndeki dua eşliğindeki yürüyüşüyle başladı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu da Mevlana Müzesi Gül Bahçesi’ndeki programa katıldı, miniklerin heyecanına ortak oldu.

MİNİKLER KENDİLERİNİ İZLEYENLERE HAYRAN BIRAKTI

Bu anlamlı ve bir o kadar da özel programın finali ise Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kurs eğitmenleri ve Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından hazırlanan program kapsamında minikler, çocuk ilahileri seslendirdi, çeşitli tiyatro ve sema gösterisi gerçekleştirdiler.

Resim önizlemesi

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ

Programda konuşan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, vatanını, milletini seven, manevi değerlerine sahip çıkan sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyerek desteklerinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Prof. Dr. Ali Öge; “Yavrularımızın Kur’an öğretimine geçişi heyecanına ortak oluyoruz. Kur’an’ı Kerim okumak son derece önemli. Bizler 4-6 yaş arası yavrularımıza sadece Elif Ba’yı değil merhameti, adaleti, vatan millet sevgisini büyüklere saygıyı insani ve İslami değerli öğretiyoruz. Bu yavrularımız ülkemize hizmet üretecek. Rabbim yavrularımızın kaderlerini güzel eylesin. Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca Beye ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu birliktelik Konya’mıza bereket olacak” dedi.

Resim önizlemesi

OSMANLI GELENEĞİNİ YAŞATIYORUZ

Karatay Belediyesi Başkan Vekili Erkan Aslan ise Bed-i Besmele’nin bir Osmanlı geleneği olduğunu ve bu geleneği yaşattıkların ifade ederek şunları aktardı; “Osmanlı döneminden günümüze gelen güzel bir geleneği yaşatmak için buradayız. Belediyemiz, başkanımız öncülüğünde önemli hizmetlere imza attı. Yollar, tesisler yapıldı ama bunun yanında çocuklarımız ve gençliğimiz de hiçbir zaman ihmal edilmedi ve onlar için de birçok hizmetler yapıldı. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Resim önizlemesi

AdminAdmin