YEREL

Karatay Kent Konseyi’nden Yks’ye Hazırlanan Depremzede Öğrencilere Kitap Bağışı Kampanyası

Karatay Belediyesi Kent Konseyi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS TYT-AYT) hazırlanan depremzede öğrencilere yönelik bir kitap bağışlama kampanyası başlattı. YKS’ye hazırlanan depremzede öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamaması için hayata geçen kampanyaya kitap bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için destek kitapları Karatay Kent Konseyi Hizmet Binası’nda kabul edilmeye başlandı.

Karatay Kent Konseyi’nden Yks’ye Hazırlanan Depremzede Öğrencilere Kitap Bağışı Kampanyası

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na YKS (TYT-AYT) hazırlanan binlerce öğrenci, evlerinin yıkılması ya da hasar almasıyla sınava hazırlandıkları kitaplarına ulaşamıyor. Karatay Belediyesi Kent Konseyi de depremzede öğrencilere destek olmak amacıyla bir proje başlattı.

 

Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Ortaöğretim Çalışma Grubu’nun koordinesinde hayata geçen söz konusu projeyle YKS’ye hazırlanan depremzede öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamaması için YKS Destek Kitaplarının bağışına yönelik önemli bir çalışma yürütülüyor.

 

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler için bağışlanacak YKS (TYT-AYT) destek kitaplarının kullanılmamış olması gerekiyor. Kabul edilen kitaplar hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasında Karatay Kent Konseyi Binası’nda toplanmaya başladı. Kampanyada bağışlanan kitaplar en kısa sürede depremzede öğrencilere ulaştırılmaya başlanacak.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu, 6 Şubat tarihindeki depremlerin ardından ülke genelinde devam eden seferberlik halinin sürdüğünün altını çizdi.

 

Ahmet Babuççu; “Bu yıl YKS’ye girecek binlerce öğrenci, okullarından ve derslerinden ayrı kaldılar. Bizler de Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak harekete geçtik ve ilçemizdeki okullarımızda görevli Ortaöğretim Grubu gönüllülerimizin koordinasyonunda YKS Destek Kitabı Bağışı kampanyamızı hayata geçirdik. Amacımız, öğrenci kardeşlerimizin derslerinden ve sınavlarından geri kalmamaları. Bu mağduriyetlerini de inşallah Konya olarak gidereceğiz ve onların ülkemizin geleceğinin bir parçası olmaya devam etmeleri için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

AdminAdmin