YEREL

KARATAY HOŞ KUBBE’NİN TEMELİ ATILDI

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak Karatay HOŞ KUBBE’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Karatay Belediyesi’nin son 4 yılda hayata geçirdiği 148’nci yatırımın temel atma programında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Kubbealtı Kütüphanesi, Okuma Salonu, Çocuk Kütüphaneleri, Çocuk Kafe, çocuklara özel oyun alanlarının yanı sıra Kafe Karatay’ın yer alacağı HOŞ KUBBE’yi gençlere armağan ettiklerine vurgu yaptı. Hasan Kılca; “HOŞ KUBBE, gelecek nesillerimize yepyeni fikirler, farklı düşünceler ve bambaşka ufuklar açacak. Bugün, son 4 yıldaki 148’nci yatırımımız olan HOŞ KUBBE’nin temelini attık. Bizler; durmadan, yorulmadan üretmeye ve Karatay’ımızı geleceğin yıldızı yapmaya kararlıyız” dedi.

KARATAY HOŞ KUBBE’NİN TEMELİ ATILDI

Karatay Belediyesi tarafından çocuklar ve gençler için özel olarak tasarlanan Karatay HOŞ KUBBE’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Çimenlik Mahallesi Alâaddin Kap Caddesi üzerinde hayata geçecek HOŞ KUBBE projesinde gençlerin hem ders çalışabilecekleri hem de kaynak kitaplara kolaylıkla erişebilecekleri Kubbealtı Kütüphanesi bulunacak. Burada ayrıca gençler için birçok sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılabilecek.

Aynı zamanda Karatay Belediyesi’nin son 4 yılda hayata geçirdiği 148’nci yatırım olan projede iki kütüphane, bir de okuma salonu planlandı. HOŞ KUBBE’de yine 0-3, 3-6 ve 6-12 yaş çocuk kütüphaneleri, özel oyun alanları ve Çocuk Kafe de bulunacak. Kısa sürede Konya’nın yeni markalarından birisi haline gelen Kafe Karatay’ın şubelerinden birisi de yine HOŞ KUBBE içerisinde hizmet verecek.

HOŞ KUBBE, GELECEK NESİLLERİMİZE YENİ FİKİRLER, DÜŞÜNCELER VE FARKLI UFUKLAR AÇACAK BİR PROJEMİZ

Resim önizlemesi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, her geçen gün Karatay’ın ve yarınların teminatı çocuklar için birbirinden kıymetli eserler kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarına vurgu yaptı.

Başkan Hasan Kılca; “Anne-babasına, komşusuna, memleketine, vatanına ve milletine hayırlı, insanlığa yararlı bireyler yetişmesinde bize de düşen sorumluluklar var. HOŞ KUBBE de, gelecek nesillerimize yeni fikirler, düşünceler ve farklı ufuklar açacak bir projemiz. Eğitim-öğretim, bize göre, insanı akıl ve ruh bütünlüğü içinde her iki dünyaya hazırlama ve yetiştirme sanatıdır. Bu nedenle, biz sadece bugünü düşünmüyoruz. Biz, bugünden yarınları dizayn etmenin, yarınlara güzel hizmetler miras bırakmanın derdindeyiz. Bu dert, bizim hizmet ivmemizi her geçen gün daha da artırıyor. Bu öncelik ve hassasiyetimiz neticesinde bir güzel hizmeti daha Karatay’ımıza kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün 148. temel atma törenimizi gerçekleştiriyoruz. Belediye olarak belediye tarihinin en büyük bütçeli projelerinin hep çocuklara ve gençlere yönelik olduğunu ifade eden Başkan Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı; “Bizler HOŞ KUBBE projemizle geleceğimiz olan yavrularımıza hoş bir sadâ, bir dua bırakma gayretindeyiz. Bugün temelini atmakta olduğumuz HOŞ KUBBE, inşallah asırlar sonrasına bizlerin selamını ve muhabbetini taşıyacak” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

ÜRETMEYE VE KARATAY’I GELECEĞİN YILDIZI YAPMAYA KARARLIYIZ

Başkan Hasan Kılca, HOŞ KUBBE projesinin ayrıntılarıyla ilgili olarak da bilgi verdi. Projenin bodrum ve asma kat dahil toplam 3 kattan oluşacağını ve 1426 metrekarelik binanın 14 araçlık otoparka da sahip olacağını aktararak sözlerini şöyle tamamladı; “HOŞ KUBBE içerisinde sergi holü, 0-3 yaş grubundan başlayarak 12 yaşa kadar olan tüm çocuklarımızın istifadesine sunacağımız çocuk kütüphaneleri, Çocuk Kafe, özel oyun alanları ve yine yavrularımızın beceri ve yeteneklerini destekleyen maker alanları bulunacak. Tüm bu aktivite alanlarının çocuklarımızın erken yaşlarda kitaplarla tanışmalarına, okuma alışkanlığı kazanmalarına ve bilgi ile becerilerini destekleyip, hayal güçlerini besleyeceğine inanıyoruz. Yine bu özel mekânlar, evlatlarımızın mental sağlığına katkı sunmasının yanında, eğlenceli aktivitelerle farklı ve benzersiz bir öğrenme ortamı da sunacak. Bu projeyi tasarlarken gençlerimizi de unutmadık, bu nezih ortam gençlerimize de hitap edecek güzel imkanlara sahip olacak. Huzurlu ve sessiz bir ortamda gençlerimiz derslerine konsantre olurken; ihtiyacı olan her türlü bilgiye kolayca ulaşabilecek ve araştırma yapabilecek kaynaklara da sahip olacaklar. Sınavlara hazırlanan yavrularımızın ders çalışma ortamlarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla sınav maratonundaki gençlerimiz de HOŞ KUBBE’deki Kubbealtı Kütüphanesi’nden en güzel şekilde yararlanacaklar. Gençlerimiz için birçok sosyal ve kültürel etkinlikleri de burada yapacağız. Konya’mızın markası haline gelen Kafe Karatay’ın biri de HOŞ KUBBE’mizde yerini alacak. HOŞ KUBBE; çevre düzenlemesiyle birlikte toplamda 35 milyon liraya mal olacak. Durmadan, yorulmadan üretmeye ve Karatay’ı geleceğin yıldızı yapmaya kararlıyız.”

Resim önizlemesi

 

KARATAY BELEDİYEMİZİN 148. YATIRIMI HAYIRLI OLSUN

AK Partili belediyelerin başarısına vurgu yapan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da HOŞ KUBBE’nin yatırımının Karatay Belediyesi’nin 148’nci yatırımı olduğunu hatırlatarak bunun önemli bir belediyecilik başarısı olduğunu söyledi.

İl Başkanı Hasan Angı; “Karatay’ın güzel bir eserinin temel atma törenindeyiz. Geçtiğimiz hafta eski Karatay Lisesi’nin yan tarafına yapılan spor salonunu birlikte hizmete açmıştık. Karatay her geçen gün kendini yeniliyor. HOŞ KUBBE; hem bölgemizin ihtiyaçlarını karşılayacak hem de gelecek nesillere bu döneme ait izler bırakacak çok değerli bir yatırım. Başta Karatay Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Böyle güzel yatırımlarla ilçemiz kazanıyor, şehrimiz kazanıyor, ülkemiz kazanıyor. AK Partili belediyemiz çalışıyor. İş üretiyor. Kendi aralarında hizmet yarışındalar ve birbirinden güzel hizmetler yapıyorlar. Hasan Başkanımız bugün atılan temel atma töreni ile birlikte sadece son 4 yılda 148’nci yatırımını da hayata geçirdi. Bu yatırımların her biri farklı özellikte, farklı büyüklükte ve önemli oranda bütçe gerektiren işler. İşte bu hizmetler aynı zamanda AK Parti Belediyeciliğinin fakrını ortaya koyuyor. Temelini attığımız bu eserin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Resim önizlemesi

HOŞ KUBBE, İLİM VE İRFAN ŞEHRİ KONYA’YA ÇOK YAKIŞACAK

Konya Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise, Konya’nın ilim irfan medeniyeti olan bir şehir olduğuna dikkat çekerek Karatay Belediyesi’nin de HOŞ KUBBE yatırımıyla şehrin bu özelliğine ve birikimine katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

HOŞ KUBBE’nin önemli bir yatırım olduğunu dile getiren Mustafa Uzbaş şunları söyledi; “Konya’mız, şehircilik geleneğini 10 bin yıldır sürdürmeyi başarmış ilim ve irfanın mukaddes şehirlerinden biridir. Böyle görkemli kadim bir tarihe sahip Konya aynı zamanda medreseleriyle birçok alim yetiştirmiş ve asırlardır ilmin de beşiği olarak ışığıyla Anadolu’yu aydınlatmıştır. Şehrimize kazandırılan her eser her hizmet büyük bir değere sahiptir. Ancak eğitime yapılan yatırım çok daha kıymetlidir. Çünkü medeniyetler çok daha geniş ufuklarla buluşturan toplumları güçlü yarınlara taşıyan en önemli unsur ilme verilen değerden geçiyor. Bizler de tüm ilçe belediyelerimizle el ele vererek şehrimizde ilim ocağını yakmaya büyük bir gayret gösteriyoruz. Karatay Belediyemiz tarafından şehrimize kazandırılacak bu önemli proje hayata geçtiğinde gençler özel bir alana kavuşacak. Ülkemizde kütüphaneye en çok gidilen şehir olan Konya’mızda bu tür kütüphanelerin hayata geçmesiyle nice Mevlana’lar, Şems’ler, Sadrettin Konevi’ler inşallah yine bu topraklarda yetişecek. Şehrimizi böyle hizmetlerle buluşturan başta Karatay Belediye Başkanımız ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum.”

Resim önizlemesi

Konuşmaların ardından Çimenlik Mahallesi Alâaddin Kap Caddesi üzerinde hayata geçecek olan HOŞ KUBBE’nin temeli dualar eşliğinde atıldı. Öte yandan temel atma törenine Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay İlçe Emniyet Müdürü Ali Çolak, AK Parti Karatay İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Işık, Karatay ilçe mülki erkânı, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

 

AdminAdmin