KÜLTÜR - SANAT

Karatay Belediyesi’nden “Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi”

Karatay Belediyesi ile Destegül Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi”, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’nun katılımıyla açıldı. Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında açılan sergi, 17 Aralık Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Karatay Belediyesi’nden “Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi”

Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla organize edilen uluslararası anma törenleri, “Vuslat Vakti” temasıyla başladı. Törenler boyunca Mevlâna Kültür Merkezi’nde yapılacak semâ programlarının yanı sıra Konya’nın dört bir köşesinde birçok kültürel ve sanatsal etkinlikler de düzenleniyor.

Resim önizlemesi

“Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi” Açıldı

Karatay Belediyesi de, Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında Destegül Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle “Mesnevi’den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi” düzenledi.

Resim önizlemesi

Hattat Hüseyin Kutlu koordinasyonunda Mevlana Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışı; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Resim önizlemesi

SERGİ, 17 ARALIK PAZAR GÜNÜNE KADAR MKM’DE GEZİLEBİLECEK

Sergi açılışının ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ile beraberindeki protokol üyeleri; Hattat Hüseyin Kutlu ve sanatçılardan eserler hakkında bilgi aldılar. Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür ve Kalemişi teknikleriyle yapılan toplamda 33 eserden oluşan “Mesnevi’den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi”, 17 Aralık Pazar gününe kadar Mevlana Kültür Merkezi’nde gezilebilecek.

Resim önizlemesi

 

 

AdminAdmin