YEREL

Karatay Belediyesi’nden 2. Satranç Turnuvası

Karatay Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle geçtiğimiz yıl Hz. Mevlâna'nın Vuslat Yıldönümü anısına ilki düzenlenen Satranç Turnuvası’nın ikincisi için başvurular başladı. 7 yaş ve üstü sporcuların katılabileceği turnuvanın başvuruları 14 Aralık’a kadar yapılabilecek. 16 Aralık’ta başlayacak turnuvanın finali ve ödül töreni ise 18 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek.

Karatay Belediyesi’nden 2. Satranç Turnuvası

Karatay Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Satranç Turnuvası’nın 2’ncisi için başvurular başladı. Hz. Mevlâna'nın 749. Vuslat Yıldönümü anısına düzenlenen turnuvaya başvurular, 14 Aralık Çarşamba gününe kadar www.karatay.bel.tr/satranc adresinden alınacak.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Organizasyona Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip 2022 - 2023 yılı vizesi yapılmış, 2016 ve öncesinde doğan ve lisans ili Konya olan sporcular katılabilecek.

7–8, 9-10, 11-12, 13-14, 15-18 yaş kategorileri ve açık kategorilerde düzenlenecek turnuvada kendi kategorilerinde dereceye girenlere madalya ve kupanın yanı sıra para ödülü de verilecek. Buna göre her kategorinin birincisi 1500 TL, kupa ve madalya; her kategorinin ikincisi 1000 TL, kupa ve madalya; her kategorinin üçüncüsü ise 750 TL, kupa ve madalya, her kategorinin dördüncüsü 500 TL, kupa ve madalyayla ödüllendirilecek. Öte yandan katılan tüm yarışmacılara çanta ve katılım madalyası verilecek. Turnuvanın ilk turu 16 Aralık Cuma günü saat 19.00’da, final ise 18 Aralık Pazar günü saat 18.00’da gerçekleştirilecek.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, turnuvanın tüm insanlık için önemli bir değer olan Hz. Mevlana’nın anılmasına vesile olacağını ifade ederek, turnuvaya katılacak bütün genç beyinlere başarılar diledi.

Başkan Hasan Kılca; “Hayatı boyunca bilginin, ilmin ve hoşgörünün simgesi olmuş Hz. Mevlana’nın diyarı Karatay’da, Hz. Pir’in anısına geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz turnuvanın bu yıl ikincisini yapıyoruz. Satranç gibi tamamen akla, dikkat ve sabra dayalı bir spor dalının Karatayımızda daha fazla yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda da tüm sporcularımızı turnuvaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

 

 

 

 

AdminAdmin