YEREL

Karatay, 12. Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Seçkisi’ne Ev Sahipliği Yapmaya Hazırlanıyor

Karatay Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin birlikte organize ettiği “12. Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Seçkisi”, bu yıl da Türkiye’nin farklı şehirlerinden şairleri ve sanatseverleri Karatay’da buluşturacak. Mevlânâ Şiir Şölenleri’nin Konya için çok önemli olduğunu vurgulayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Medeniyet birikimimizle irtibatımızı asla koparmadan; ilim, fikir ve düşünce hareketlerini desteklemeye özen gösteriyoruz. Bu kapsamda da Cumartesi akşamı tüm hemşehrilerimizi programımıza davet ediyorum” dedi. TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ise, geleneksel hale gelen Mevlânâ Şiir Şöleni’nin bu yıl 12’ncisini gerçekleştirmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını aktardı.

Karatay, 12. Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Seçkisi’ne Ev Sahipliği Yapmaya Hazırlanıyor

Modern Türk edebiyatımızın günümüz şair ve yazarları, “12. Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Seçkisi ve Şiir Atölyeleri” programları bu yıl da yine Karatay’da buluşuyor.

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin organize ettiği “12. Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Seçkisi ve Şiir Atölyeleri”, 3 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Konya’nın kültür ve sanat dünyasını bir araya getirecek etkinlikte birbirinden değerli şair ve yazarlar, sanatseverlerle hem sohbet edecek hem de en güzel şiirlerini Konyalı sanatseverler için seslendirecek.

ŞİİR DOLU ETKİNLİKLİKLER 2. ŞİİR ATÖLYELERİYLE BAŞLIYOR

12. Mevlana Şiir Şöleni Şiir Seçkisi, 2. Şiir Atölyeleri ile başlayacak. Bu kapsamda Cumartesi günü saat 10:00 ile 17.00 saatleri arasında Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’ndeki Şiir Atölyeleri çalışmalarında; Genç Şiir, Genç Şiirin Dijital Kültürle İmtihanı, Şiir-Sanat İlişkisi ile Yeni Gelişmeler ve Şiir Kitaplarının Yayını Meselesi gibi birçok başlık, ayrıntılarıyla ele alınacak.

KONYA ŞİİRE YİNE KARATAY’DA DOYACAK

“12. Mevlânâ Şiir Şöleni Şiir Seçkisi” ise 3 Eylül Cumartesi akşamı saat 20:00’da Mevlânâ Gül Bahçesi’nde gerçekleştirilecek. Açık sema alanında yapılacak Şiir Şöleni ile sanatseverlere adeta bir şiir ziyafeti verilecek.

MEDENİYET BİRİKİMİMİZLE İRTİBATIMIZI KOPARMADAN; İLİM, FİKİR VE DÜŞÜNCE HAREKETLERİNİ DESTEKLEMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Mevlânâ Şiir Şölenleri’nin Konya açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şölenin şiire ve edebiyata katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak biz de medeniyet birikimimizle irtibatımızı koparmadan; ilim, fikir, düşünce hareketlerini önemseyip önceye alarak desteklemeye özen gösteriyoruz. Bu kapsamda bu yıl da her kesimden, her yaştan sanatseverin katılacağı 12. Mevlana Şiir Şöleni Şiir Seçkisi ve Şiir Atölyeleri programını

AdminAdmin