SİYASET

Karaca: İşçi Sözleşmeleri Görüşmeleri Nafile Turlara Dönüşmesin

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Konya İl Başkanı Dr.Seyit Karaca, "Belediye ile sendika arasında yürütülen toplu işçi sözleşmelerini değerlendirerek, işçi sözleşmesi görüşmelerinin nafile turlara dönüşmesin" diye konuştu.

Karaca:  İşçi Sözleşmeleri Görüşmeleri Nafile Turlara Dönüşmesin

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinin devamından Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca şunları ifade etti:“İlimizde yerel gündemin en önemli maddeleri arasında belediyelerde çalışan işçilerin ücretlerine dair yapılan toplu iş sözleşme görüşmeleri yer almaktadır. Her ne kadar basında yeterince haber olmasa da bizlere ulaşan işçi kardeşlerimiz mağdur edilme endişesi ile bu konuya duyarsız kalmamamızı istemektedirler. Geçen yıl benzer konuyu haber yapan basın kuruluşlarının ilan desteklerinden mahrum edildiğini de hepimiz biliyoruz. İşçi kardeşlerimiz bunu yaparken de isimlerinin deşifre edilmemesini hassasiyetle istemektedirler. Çünkü bu ortamda işlerinden de olmak istememektedirler. 2. nolu Hizmet İş Sendikası görüşmeleri takip etmektedir. Kendilerine bu zaman ki görüşmelerde en düşük ücret için her şey dahil 7.000 TL'yi Sendika bu rakamı müzakere edemeyeceklerini belirterek imzalamadıkları için süreç devam ediyor. Sendikanın beklentisinin en az 9.000-10.000 TL aralığında olduğu kanaatindeyiz. Bu rakamın bile açıklanan yoksulluk veya açlık sınırı endekslerine yakın olduğunu düşünürsek, işçi yine de hakkını alamamış olur” dedi.

 

İşçilerimiz yaşayabilecekleri bir cret almalıdır

 

Seyit Karaca işçilerimize yaşayabilecekleri bir ücret verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Önerimiz ise

şudur, İşçi kardeşlerimiz bizler için bu şehri “yaşanabilir hale” getiren takımın en önemli taraflarıdır. O nedenle talepleri titizlikle ele alınıp olabilecek en yüksek rakam verilmelidir. Çünkü onların güzelleştirdiği kentin siyasal ve sosyal huzuru idarecilerin başarısı olarak kabul edilir. Kaynak yok diyenler “parası olanlara balın kaymağı” misali verilen kur korumalı mevduat faizleri için bulunan kaynağa baksınlar. İşçi alınterinin hakkını almazsa “mazlum” konumuna düşer ve ahını almamak lazım. Bu görüşmelerin de şeffaf bir şekilde yürütülmesi önemlidir. Kamuoyu önünde pazarlıklar yapılsın ve herkes her şeyi öğrensin. Eğer belediyelerimiz kaynak yokluğunu bahane edecekse, yine yürütmekte olduğu ve toplumun tamamına hitap etmekten uzak bazı program ve projelerden vaz geçip çalışanlarına kaynak aktarsın. İşçi kardeşlerimizin haklarını en iyi şekilde almalarını ve yaşayabilecekleri bir ücrete kavuşmalarını diliyorum" diye konuştu.

AdminAdmin