GÜNCEL

JMO’da Mesleki Gelişim Eğitimi

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan, uzman meslektaşlarımızın bilgilerini güncellemek, uygulama standartlarını yükseltmek ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan Coğrafi Bilgi Sistemi ve Uzaktan Algılama (NETCAD) eğitim programının başlayacağını bildirdi.

JMO’da Mesleki Gelişim Eğitimi

Pandemi döneminde mesleki/kişisel gelişim eğitimlerine ara vermek zorunda kalındığını ifade eden Arslan; “Şubemiz kurulduğundan beri üyelerimizin talepleri doğrultusunda mesleki/kişisel gelişim eğitimlerini ara ara düzenleyerek meslektaşlarımızın iş ve sosyal hayatlarında daha etkin olmalarına katkı sağlama, üst ölçekte ise Bölgesel Kalkınmayı destekleme gayretinde olmuştur” dedi.

 

MEVKA Destekli Eğitim

Mevlana Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Mesleğimizde Uzmanlaşıyoruz” projesi ile 4 farklı sertifikalı eğitimlerden oluşan Netcad Uygulamaları Eğitim Programı bu haftasonu başlıyor.  

Eğitim programına ilişkin süreç hakkında bilgi veren Şube Başkanı Şükrü Arslan, “Anamodül&Netsurf Eğitimi 24-25 Eylül, Jeoloji Uygulamaları Eğitimi 1-2 Ekim, Jeolojik Katı Modelleme Eğitimi 8-9 Ekim ve GIS- Coğrafi Bilgi Sistemleri Eğitimi ise 15-16 Ekim tarihlerinde yapılacaktır. Modüler sistemde her biri ayrı ayrı sertifikalandırılacak eğitim programlarımız, alanından uzman eğitmenler eşliğinde uygulamalı bir şekilde yapılacaktır. Bu zamana kadar Şubemize isimlerini yazdırmak suretiyle kayıt yaptıran yaklaşık 30 kursiyerin eğitim programından faydalanması beklenmektir.” dedi. Sözlerine devam eden Arslan; “Bu eğitim paket programının meslektaşlarımıza ulaşmasına vesile olan başta Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın İhsan Bostancı ve ekibine olmak üzere projede emeği geçen oda yönetim kurulundaki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, katılımcı arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı başarılar diliyorum.” dedi.

AdminAdmin