GÜNCEL

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Basınıyla Bir Araya Geldi!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu ve beraberindeki heyet, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Basınıyla Bir Araya Geldi!

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Konya’da bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu, İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy ve İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Yıldırım, Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarete bulundu. İYİ Parti’den gelen heyeti Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir ve cemiyet üyeleri karşıladı.

“VAR OLMA MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Gerçekleşen görüşmede açıklamalarda bulunan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. Yazılı basının geldiği noktaya da değinen Başkan Özdemir, “Yazılı basının internet basınına dönüştüğü ve yerel basın geleneğinin yok oluşu noktasında var olma mücadelesi veriyoruz. Basın özgürlüğünü geçtik. Başının sorunlarının çözümünde destek isteyeceğiz. Yeni bir basın yasası gerekli.” dedi.

“İYİ PARTİ’YE İHTİYAÇ VAR”

Sefa Özdemir’den sonra söz alan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu, basının özgür olmasının gerekliliğine değindi.

Yerel seçimler hakkında İYİ Parti’nin tutumuna değinen Sucu şu şekilde konuştu:

“Seçim sürecinde iyi partinin kendi başına seçime gitmesi tartışıldı. Ancak kök oyumuzu yeniden alır ve yüzde 10’un üzerinde oy alırken çok ciddi bir rol üstlenmiş olacağız.

Teveccüh var, İYİ Partinin bu sınavı iyi bir şekilde gerçeğini inanıyoruz. İYİ Parti’ye ihtiyaç var. Verdiğimiz demokrasi mücadelesinde ilklere imza attık.

"YEREL SEÇİMLERDE PROJELERİMİZİ TANITMAMIZ GEREK"

İYİ Partinin diğer partilere de yollar açtığını görüyoruz. Tartışmak yerine sorunlar nedir ve yerel seçimde adayların projelerini tartışmamız gerek. Göçün ortaya çıkardığı birçok toplumda sorunlarımız büyüyerek ortaya çıktı ve büyüyerek gençliği kuşatıyor.

"TARIM VE HAYVANCILIKTA CİDDİ SORUNLAR VAR"

Eğitimin geldiği nokta, meslek liselerinin ve ara elemanın yok oluşu büyük sorunlara yol açıyor.
Esnaf ve sanatkârların, odaların dil birliği çerçevesinde birçok sorunu mevcut. Tarım ve hayvancılıkta ciddi sorunlar var. Yapay konular yerine ortak toplumsal sorunları konuşmak gerekiyor.

El birliğiyle vatanımızı hak ettiği noktaya taşımak, hepimize borç. Basının özgürlüğü ve eleştirel gazetecilik, tarafsız davranış gerekli.”

 

AdminAdmin