GÜNCEL

İşcan: "Mevlana'nın Sözleri Birer Evrensel Mesajdır"

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Mevlana'nın vefatının 750. Yıldönümü olması dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak Mevlana Haftası'nı kutladı.

İşcan:

İşcan, mesajında şunları kaydetti:

"Türk ve İslam dünyasının büyük mutasavvıflarından Mevlana Celaleddin-i Rumi bundan 750 yıl önce 17 Aralık 1273 yılında vefat etmiştir. Her sene Mevlana’nın vefat tarihi olan 17 Aralık’ta bitecek şekilde 7-17 Aralık tarihleri Mevlana Haftası olarak belirlenmiştir, Mevlana’nın deyişiyle Şeb-i Arus’dur. Şeb-i Arus “Düğün Gecesi” anlamına gelir, Mevlana vefat edeceği günü Allah’a kavuşma olarak gördüğü için ölüm gününün de en mutlu gün olduğunu düşünmüş ve onu Şeb-i Arus olarak nitelendirmiştir.

Mevlana Celaleddin-i Rumi medeniyetimizin, kültürümüzün önemli mimarlarındandır. Eserleriyle sevgi, barış, hoşgörü, kardeşlik, sabır gibi değerleri evrensel mesajlar hâline getirmiş, milyonları etkilemiştir. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin söyledikleri yalnızca Türk ve İslam dünyasında değil aynı zamanda tüm dünyada yankı bulmuştur ve bulmaya da devam edecektir. Onun mesajları kalıcılığının, zamana ve mekana meydan okuyuşunun yanında aynı zamanda dünyanın bugün içinde bulunduğu kriz ve çatışmalara da son verebilecek nitelikler taşır.

Bir din âlimi, şair, filozof, mutasavvıf olan Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi Şeb-i Arus’ta saygı, rahmet ve minnetle anıyor, onun değerlerinin tüm dünya tarafından bu önemli haftada daha fazla anlaşılmasını temenni ediyoruz."

AdminAdmin