GÜNCEL

İnşaat Mühendisleri İftarda Buluştu

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından düzenlenen İftar Programına 2.200 Üye katıldı.

İnşaat Mühendisleri İftarda Buluştu

İftar programına; İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Hasan Özgür YETİŞTİRİCİ, CHP Konya Milletvekili Barış BEKTAŞ, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri ÇELİK, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet PEKYATIRMACI, Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali KÖKEN, üniversitelerin inşaat mühendisliği bölüm başkanları, meslek odalarının şube başkanları, STK temsilcileri, akademisyenler, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nin üyeleri ve aileleri katıldı.

Yoğun katılımın olduğu programda, Milletvekili BEKTAŞ, Rektör ÇELİK ve Başkan PEKYATIRMACI birer selamlama konuşması yaptılar.

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Hasan Özgür YETİŞTİRİCİ ise konuşmasında, “Meslektaşları olmaktan büyük gurur duyduğum, şehrimizin ve ülkemizin imarına, barajlarına, yollarına, köprülerine, sanayi, ticari ve mesken binalarına imza atmış, kamuda, yerel yönetimlerde, özel sektörde emek vermiş, medeniyetler kurmuş ve kurmakta olan inşaat mühendisleri. Sizleri 18. Dönem Yönetim Kurulumuz adına saygı ve sevgilerimizle selamlar, bu büyük buluşmamıza hoş geldiniz demek isterim” ifadelerini kullandı.

Başkan YETİŞTİRİCİ, “Bizler büyük bir ailenin bireyleriyiz. Yaş almışı ile genciyle, kadınıyla, erkeğiyle inşaat mühendisleri olarak şehrimize ve ülkemize değer katmaya çalışıyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi olarak bir yandan sizleri temsil etmenin onurunu yaşarken, bir diğer yandan da mesleğimiz ve meslektaşlarımız için gece gündüz mesai yapmaktayız. Her zaman değerini koruyacağına inandığımız mesleğimizin önemi en son 6 Şubat Depreminde de görülmüştür. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde mühendislik hizmeti almanın ne derece hayati olduğunu maalesef ağır bedeller ödeyerek gördük. Bilimin ve tekniğin ışığında biz inşaat mühendisleri ülkemize ve kadim şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Son olarak Gazze'de, Doğu Türkistan'da ve zulümlerin yaşandığı tüm coğrafyalarda acıların bir an evvel son bulmasını, çocukların ölmediği, ağlamadığı güzel günler dileyen Başkan Yetiştirici, “Şimdiden yaklaşan Ramazan Bayramı’nızı en içten duygularımla kutlamak isterim” dedi.

AdminAdmin