GÜNCEL

İletişim Başkanlığından Ankara, İstanbul ve İzmir’de Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinlikler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhuriyet'in kuruluşundan Türkiye Yüzyılı'na uzanan bir asırlık tarihin, birlik ve beraberlik içinde, 100. yıla yakışır bir şekilde kutlanacağını bildirdi.

İletişim Başkanlığından Ankara, İstanbul ve İzmir’de Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinlikler

İletişim Başkanı Altun, paylaşımında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde Cumhuriyet'in 100. yılına özel etkinliklerle vatandaşları bir araya getireceklerini belirtti.

İletişim Başkanı Altun, "Cumhuriyetimizin kuruluşundan Türkiye Yüzyılı'na uzanan bir asırlık tarihimizi birlik ve beraberlik içinde, 100. yıla yakışır bir şekilde kutlayacağız." ifadesini kullandı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı, ülkemizin ve dünyanın her köşesinde Başkanlığımız tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

undefined

İstanbul’da dijital sergiler ve üç boyutlu gösteriler

Başkanlığımız tarafından Cumhuriyet'in 100. yılının "Türkiye Yüzyılı"na yaraşır şekilde coşkuyla kutlanması için kentin çeşitli noktalarında kurulan dijital sergiler ve üç boyutlu gösteriler vatandaşlarla buluştu.

Etkinlikler kapsamında, Üsküdar Meydanı'nda "Recep Tayyip Erdoğan Özel Sergisi" açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hayallerim vardı. Bu hayalleri tek tek gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum." sözlerinden yola çıkılarak hazırlanan sergide, O’nun liderliğinde 20 yılda hayalden gerçeğe dönüşen projeler dijital deneyim alanında gösteriliyor.

undefined

Katılımcıları sergi alanına girişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Devlet yönetimindeki görevlerimiz boyunca ülkemizi bu tarihi mirasına layık seviyeye getirmenin mücadelesini verdik. Maziden atiye kurduğumuz köprü ile Türkiye'yi her alanda dünyanın en ileri ülkeleri arasına yükseltmeye ahdettik. Bilhassa savunma sanayimizi kendi kendimize yeterli hale getirmek için çok çalıştık. Karada, denizde, havada ve inşallah uzayda, dostlarına güven, düşmanlarına korku veren bir Türkiye hedefine odaklandık. Elde ettiğimiz başarıyla Türk milletinin yüksek teknolojiye dayalı sistemleri üretme ve kullanma yeteneğini tüm dünyaya gösterdik." sözlerinin yer aldığı "Hayallerim vardı" başlıklı yazı karşılıyor.

Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinin de yer aldığı konuşmasından kesit, alandaki ziyaretçilere dinletiliyor.

Sergideki dijital ekranlarda, "Huzurun yüzyılı", "Ulaştırmanın yüzyılı", "Eğitimin yüzyılı", "Üretimin yüzyılı", "Gücün yüzyılı", "Savunmanın yüzyılı", "Bilimin yüzyılı", "Enerjinin yüzyılı", "Şefkatin yüzyılı" ve "Sağlığın yüzyılı" ile "Togg kilometre taşları" ve "Maziden Atiye" konularında gösterim yapılıyor.

Alanı ziyaret eden vatandaşlar, savunmadan enerjiye, sağlıktan bilime, ulaştırmadan eğitime kadar birçok alanda üretilen projelere ilişkin hazırlanan görselleri ilgiyle izliyor. Ziyaretçiler sergi alanında hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmiyor.

Taksim Meydanı'nda dev ekran kuruldu

Bu kapsamda, Beyoğlu Taksim'de, Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne "Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı" gösterim alanı kuruldu.

Alanda, su perdesi, su şovu ve üç boyutlu içeriklerin yayınlandığı ekranlarla geçmişten bugüne "Türkiye Yüzyılı" vizyonu interaktif ve teknolojik bir deneyimle vatandaşların beğenisine sunuluyor.

undefined

Taksim Gezi Parkı'nın önüne de "Türkiye Yüzyılı" resmî logosundan esinlenerek hazırlanan "Türkiye Yüzyılı Enstalasyonu" ile 100. yıl içerikleri dev ekrandan vatandaşlarla buluşuyor.

Bayram günü de Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları, canlı yayın aktarımıyla etkinlik yerinde izlenebilecek.

Taksim Meydanı'nı adeta aydınlatan dev ekrandan görüntüleri izleyen vatandaşlar ve turistler, bu anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Bakırköy'de dev ekran kuruldu

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda kurulan dev ekranda da Cumhuriyet'in 100. yılına özel görsel içerikler vatandaşlara aktarıldı. Üç boyutlu izlenebilen sunumu bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydetti. Bazı vatandaşlar görüntüleri izlerken duygu dolu anlar yaşayarak, alkışladı.

Kadıköy'de iskeleye dev ekran kuruldu

Kadıköy Meydanı'nda bulunan "Boğaz’da 100. Yıl Gezici Yüzer İskelesi"ne dev ekran kuruldu.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel hazırlanan video gösterimi buradan gerçekleştiriliyor.

undefined

Öte yandan "Recep Tayyip Erdoğan Özel Sergisi", "Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı’" gösterim alanı ve "Türkiye Yüzyılı Enstalasyonu" 8 Kasım, "Türkiye Yüzyılı Monolithi" ve "Boğazda 100. Yıl Gezici Yüzer İskelesi" ise 1 Kasım’a kadar 10.00-00.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir'e Cumhuriyet'in 100. yılına özel dijital dev ekranlar kuruldu

Başkanlığımız tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'in merkezi noktalarına "Türkiye Yüzyılı Monolit Kuleleri" yerleştirildi.

Başkanlığımızın, Cumhuriyet'in 100. yılına özel düzenlediği etkinlikler kapsamında, Ankara 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı ve İzmir Gündoğdu Meydanı'nda konumlandırılan dev ekranlardan, özel video gösterimleri gerçekleştiriliyor.

undefined

Cumhuriyet'in 100. yılıyla ilgili içeriklerin yer aldığı anıtsal görünümlü monolitlerde, sosyal medya üzerinden belirlenecek etiketlerle vatandaşlardan gelen içeriklere de yer verilecek.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlik, bir hafta boyunca devam edecek.

AdminAdmin