SİYASET

İl Başkan Yaman: "Yargıtay’ın Verdiği Karar Hukuksuzdur’’

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Bekir Yaman düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirerek, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin verdiği kararın hukuksuz olduğunu ve Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıldönümü nedeniyle verilen Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde çalışan ve çalışmayan ayrımıyla, çiftçilerimizin de ayrımının yapılmasının yanlış olduğunu belirtti.

 İl Başkan Yaman:

CHP Konya İl Başkanlığının toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları kadın ve gençlik kolları katıldı.

Resim önizlemesi

Basın toplantısında Cumhuriyet bayramı ikramiyesinde ayrım yapılmasının yanlış olduğunun üzerinde duran CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, “Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde emeklilerimizin ayrım yapılmadan bu ikramiyeden yararlandırılmalıydı. Çiftçilerimiz bizi arayarak, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı emekli çiftçilere 5000 TL. İkramiye verilmediğini söylediler. Devlet vatandaşına ayrımcılık yapamaz. Bu yanlıştan dönülmesini ve özellikle de yararlandırılmayan vatandaşlarımızla çiftçilerimizin de mağduriyeti giderilerek, ikramiyeden yararlanması sağlanmalıdır” dedi.

 

  Yargıtay 3. Ceza Mahkemesinin verdiği karar, hukuksuzdur 

 

  Bekir Yaman Yargıtay 3. Ceza Dairesinin verdiği kararın hukuksuz olduğuna dikkat çekerek,

"Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği karar net bir şekilde hukuksuzdur, hukuksuzluktur. Verilen bu karar Anayasanın ihlali ve sivil darbe girişiminin ayak sesleridir. Anayasa mahkemesi yok sayılmaktadır. Yüksek yargı siyasetin içine tam merkezine girmiştir. İktidar ülkeyi kutuplaştırdığı gibi, kendi gibi düşünmeyenleri hukuku bir korku aracı olarak kullanmaya devam etmektedir. Yargıtay'ın aldığı bu karar bunun belirtisidir. Anayasa mahkemesi kararlarını beğenmeyebilirsiniz, ancak Anayasal hükmü olan 153. Madde her kurumu açıkça bağlar ve uyma zorunluluğu getirir. Ayrıca Yargıtay üyeleri önce hiçbir kararın altına imzası olmayan bir kişiyi Anayasa Mahkemesi üyesi yapmalarının utancını temizlemelilerdir. Ana yasasını hiçe sayan bu yargı kurumundan adalet beklemek gibi bir düşüncemiz olmayacaktır. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, bu sivil darbe girişimine karşı bir direniş başlatmış olup, biz CHP örgütleri olarak bu direnişin bir parçası olarak mücadelemizi vereceğiz” diye konuştu.  

 

 

AdminAdmin