GÜNCEL

İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya 'dan Kulp Kaymakamı Burak Akeller' Destek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Kaymakam Burak Akeller'in, cami imamının Cuma Hutbesi'nde şehitlerle ilgili kısmı okumaması üzerine müdahalede bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı.

İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya 'dan Kulp Kaymakamı Burak Akeller' Destek

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Kaymakam Burak Akeller, cami imamının Cuma Hutbesi'nde şehitlerle ilgili kısmı okumamasına tepki gösterdi. Söz konusu olay, bazı sosyal medya hesapları tarafından Kaymakam Akeller'in cami imamını darp ettiği şeklinde kamuoyuna yansıtıldı.

HUTBE OLAYIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Bakan Yerlikaya'dan Kulp'taki Hutbe olayıyla ilgili açıklama - Resim : 1

Kulp Kaymakamı Burak Akeller

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Burak Akeller, "Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim" ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA:KAYMAKAM HATIRLATMADA BULUNDU

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan olayla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı. Kaymakam Akeller'in cami imamına hatırlatmada bulunduğunu belirten Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi'nde “şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan” cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır. Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz.

Bakan Yerlikaya'dan Kulp'taki Hutbe olayıyla ilgili açıklama - Resim : 2

AdminAdmin