EKONOMİ

Hüseyin Aydın : "2023'ün ilk yarısında ise 3 bin noktada tüketicimizle buluşmuş olacağız."

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Tarım Kredi ürünlerinin yıl sonuna kadar 2 bin noktada tüketiciyle buluşacağını belirtti

 Hüseyin Aydın  :

KoopBakkal Projesi'nin Aralık 2022 itibarıyla ilk etapta 6 ilde başlatılacağını belirten Aydın, bu illerin Trabzon, Sakarya, Yozgat, Tokat, Konya ve Ankara olduğunu aktardı.

Rekabette kaliteyi getirdiklerini, son dönem yaptıkları atakla rakiplerinin kendilerini ciddiye aldıklarını hissettiklerini ifade eden Aydın, rekabetin hem tüketici hem üretici lehine olduğunu söyledi.

Aydın, sözlerine şöyle devam etti;

"Bir markette diyelim 1500 ürün bulunuyor, bunların 750'si direkt üreticiden veya kooperatiften alınarak TK markası taşıyor. En ucuz olduğumuz 70 ana ürünü yıl sonuna doğru 100 ürüne çıkaracağız. Kaliteyi en ekonomik şekilde müşterilere ulaştırmaya çalışıyoruz. Zarar etmiyoruz, kar da etmiyoruz. Yıl sonu 100 ana üründe yüzde 0,5 ile yüzde 30 arasında daha ekonomik bir fiyatla ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturacağız."

Projede, pilot uygulama olarak  250 bakkala bayilik verilmesinin planlandığını dile getiren Aydın, "2023 içerisinde gelişmekte olan depo ve lojistik ağına uygun illerde KoopBakkal projesiyle asgari 1000 noktaya ulaşılması hedeflenmektedir. Son etapta proje ülke geneline yaygınlaştırılarak 5 büyükşehrimizde 100'ün üzerinde, kalan şehirlerimizde ise 50'şer adet bakkal sisteme dahil edilecektir." diye konuştu.

 

Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli, marketlerde satılan ürünlerin alım süreçlerini anlatarak ürünleri tohumdan sofraya  sunulacağını  ifade ederek   KoopBakkal projesine un, makarna, salça, bakliyat, ayçiçeği yağı, zeytin ve zeytin yağı, süt ürünleri, çay, şeker ve temizlik ürünleri gibi yaklaşık 120 temel tüketim maddesinin satışı ile başlanacağını  "KoopBakkal'da satılan ürünlerin fiyatları Tarım Kredi Marketler ile aynı raf fiyatında olacak." dedi.

 

 

AdminAdmin