GÜNCEL

HKMO ‘da Süleyman Erden Şireci Güven Tazeledi

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şubesi, 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı hafta sonunda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Süleyman Erden Şireci güven tazeledi.

HKMO ‘da  Süleyman Erden Şireci Güven Tazeledi

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şubesi, 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı hafta sonunda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Süleyman Erden Şireci yeniden başkan seçildi. Düzenlenen Olağan Genel Kurula Konya Kadastro İl Müdürü Fatih Demir, Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Ahmet Övet, Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan ile çok sayıda oda üyesi katıldı.

‘MESLEĞİMİZE VE ODAMIZA DEĞER KATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ’

15. ve 16. Dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de mesleklerine ve odalarına değer katabilmenin çabası içerisinde olacaklarını ifade eden HKMO Konya Şube Başkanı Süleyman Erden Şireci, HKMO Konya şubesinin , 32 yıldır mesleğin gelişiminin sağlanması, meslektaşların haklarının korunması ve geliştirilmesi işlevlerini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürmekte olduğunu ifade ederek, “ Disiplinler arası uğraşların her geçen gün arttığı ve teknolojik gelişmelerin tüm meslek disiplinlerini önemli ölçüde etkilediği gözlenirken Harita ve Kadastro Mühendisliği bu tür gelişmelerden en çok etkilenen meslek gruplarının başında gelmektedir. Bilhassa konuma dayalı bilgilerin toplanması ve paylaşılması aşamasında Harita ve Kadastro Mühendislerine önemli görevler düşmektedir. “Meslek alanlarının birbirine girdiği, bir işlevin hangi mesleğin ana işi olduğunun karmaşıklığının yaşandığı günümüzde mesleğimizin her zamankinden daha çok korunmaya ve öne çıkmaya ihtiyacı vardır. Bu noktada taşınmaz değerlemesi ve kentsel dönüşüm uygulamaları gibi yeni alanlarda Harita Mühendislerinin daha etkin rol alması mutlak suretle sağlanmalıdır. HKMO Konya şubesi, 32 yıldır mesleğin gelişiminin sağlanması, meslektaşların haklarının korunması ve geliştirilmesi işlevlerini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. 16. Dönem Yönetim Kurulu olarak aklın ve bilimin ışığında, bir tarafı değil herkesi kucaklayan, tartışma ve kavgadan uzak, adil, dürüst, üreten, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, her zaman mesleğimiz ve meslektaşlarımızın yanında olan ve çıkarlarını koruyan, ülkemizin ve milletimizin sorunlarına duyarsız kalmayan, tüm üyelerin yönetime katkı verebildiği katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim sergiledik.” İfadelerini kullandı.

‘ÜYELERİMİZLE MESLEĞİMİZ İLE İLGİLİ SORUNLARI ELE ALDIK’

Görev süreleri boyunca üyeleri ile meslekleri ile ilgili birçok konuyu ele aldıklarını bundan sonra da almaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Şireci konuşmasını şöyle sürdürdü, “Faaliyet dönemimiz içinde kurumlara, lihkab bürolarına, serbest harita bürolarına düzenlenen ziyaretler ve şubemizde yapılan toplantılarla mesleğimize ilişkin sorunlar ele alınarak bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Mesleğimizle ilgili iha1 eğitimi, yapınet eğitimi, kadastro başvuru sistemiyle ilgili eğitimler düzenlenmiştir. Ayrıca serbest bürolar için şubemiz binasına sabit istasyon kurulmuştur. Birlikte güçlü olacağımızın bilincindeyiz. Bu sebeple mesleğimize, şehrimize ve milli meselelere dair söyleyeceğimiz her sözü birlikte kararlaştıracağız. Bizlere bu çabada desteklerini eksik etmeyeceğine inandığımız tüm meslektaşlarımıza ve hocalarımıza şimdiden sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca 15. ve 16. dönem Yönetim kurullarında mesleğimiz için ailelerinden, çocuklarından, işlerinden feragat edip özverili bir şekilde maddi manevi desteklerini eksik etmeyen yönetim kurullarındaki mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.”

Yapılan seçimlerin ardından HKMO Konya Şubesi Yönetim Kurulu Süleyman Erden Şireci başkanlığında şu isimlerden oluştu; Ömer Rıza Zorlu, Hilal Özmen, Mehmet Ali Kaçar, Gülçin Kurt, Sefa Tarhanoğlu, Fatih Tekin. Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Samet Sucu, Fatih Kılınçaslan, Merve Sak, Fatih Akdoğan, Musa Kaya, Hüseyin Deniz, Mehmet Adar.

 

 

 

 

AdminAdmin