YEREL

Hasan Kılca: Üzerimize Düşen Ne Varsa Yapmaya Devam Edeceğiz

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin hemen ardından Karatay Belediyesi’nin hayata geçirdiği Karatay Konukevi’ndeki depremzede aileleri ziyaret etti. Depremin birinci yıl dönümünde aileleri yalnız bırakmayan Başkan Hasan Kılca; “Büyük bir dayanışmanın ortaya konduğu 6 Şubat depremlerinin ardından Karatay Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Hasan Kılca: Üzerimize Düşen Ne Varsa Yapmaya Devam Edeceğiz

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydanda gelen iki büyük depremin üzerinden 1 yıl geçti.

KARATAY’DA MİSAFİR EDİLEN DEPREMZEDE AİLELERE MORAL ZİYARETİ

Resim önizlemesi

 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan da, Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Yıldız Tosun ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ile birlikte, meydana gelen depremlerin hemen ardından Karatay Belediyesi tarafından Karaaslandede Mahallesi’nde inşa edilen ve Konya’ya gelen depremzede ailelere tahsis edilen Karatay Konukevi’ni ziyaret etti.

Ailelerle bir araya gelen Başkan Hasan Kılca ile İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, depremin birinci yıl dönümünde depremzede aileleri yalnız bırakmadı.

DEVLETİMİZ TÜM İMKÂNLARIYLA AİLELERİMİZİN YANINDA

Resim önizlemesi

Ailelere baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, depremin ilk anından itibaren devletin tüm imkânlarıyla sahaya indiğini söyledi.

Karatay Konukevi projesini şehre kazandırarak depremzede ailelere destek olan Karatay Belediyesi’ne teşekkür eden Cengiz Ayhan şunları söyledi; “Hafızalarımızdan ve kalbimizden silinmeyecek o acı gecenin birinci yılındayız. Mevlam ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Devletimiz tüm kurum ve imkanlarıyla ailelerimizin yanında. Karatay Konukevi’ni hayata geçiren Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya da bu vesileyle teşekkür ediyorum.”

ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Resim önizlemesi

11 ilde büyük yıkıma neden depremlerin hemen ardından Konya olarak yaraları sarmak için hemen harekete geçtiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Hasan Kılca; “Yaşanan felaketin üzerinden 1 yıl geçti ama acısı hala yüreklerimizde taze. Asrın felaketinin asrın dayanışmasına dönüşmesini tüm dünyaya gösterdik. Devletimiz ve milletimiz; birliği ve beraberliğiyle yaraları kısa sürede sarmak için elinden gelen tüm çabayı ortaya koydu. Bizler de depremin ilk anından itibaren tüm güzümüzle sahadaydık. Şehrimize gelen ailelerimizin barınma ihtiyacı için ise Karatay Konukevi’ni kısa sürede inşa ederek, ailelerimizi valiliğimiz ve AFAD’ın koordinasyonunda misafir ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kamu belediyeler olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızın mekanı cennet olsun. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın” dedi.

Resim önizlemesi

 

6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE HAYATINI KAYBEDENLER KARATAY’DA ANILDI

Öte yandan, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için Karatay Belediyesi ve Türk Kızılayı tarafından bir anma programı da gerçekleştirildi. Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde yapılan programa Karatay Konukevi’nde misafir edilen depremzede aileler, Karatay Belediyesi, AFAD ve Türk Kızılay’ı yetkilileri, görevlileri ve gönüllüleri katıldı.

6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşların anıldığı programda Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, mevlit okutuldu, Miraç Kandili’ne denk gelen programda dualar edildi.

KARATAY KONUKEVİ’NDE EVİMİZDE GİBİYİZ

Resim önizlemesi

Programa katılan ve Karatay Konukevi’nde misafir edilen depremzede aileler, Konya belediyelerinin bir yıldan bu yana deprem bölgesinde özverili bir çalışma yürüttüğünü ve her zaman yanlarında olduklarını söylediler. Karatay Belediyesi tarafından yapılan Karatay Konukevi’nde kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirten aileler, her zaman yanlarında olan Karatay Belediyesi’ne ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.

 

 

 

 

AdminAdmin