YEREL

Hasan Kılca: Sadece Millete Hizmet Borcu Olan Bir Belediyeyiz

Karatay Belediyesi’nin 2023 Bütçesi, Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi ve tam 2,5 milyar TL olarak belirlendi. Bugüne kadar olduğu gibi 2023’te de mali disiplinden taviz vermemeyi hedefleyen Karatay Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’ncü yılı olan 2023’te de herhangi bir borçlanmaya gitmeyecek. Belediye, tüm yatırım ve hizmetleri yine kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirecek. 2019’dan bu yana belediye bütçesini yüzde 706 oranında artırdıklarına vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Türkiye’nin 100’ncü yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkı yapacak yeni hizmetler, özgün projeler ve önemli yatırımlarımızla Karatay’ın hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hasan Kılca: Sadece Millete Hizmet Borcu Olan Bir Belediyeyiz

Karatay Belediyesi Meclisi, belediyenin 2023 Bütçesi’ni görüşerek gelecek yıl bütçesinin 2,5 milyar TL olarak belirlenmesini oy birliğiyle kabul etti.

2.5 MİLYAR TL’LİK BÜTÇENİN YÜZDE 70’İ YATIRIMLARA AYRILDI

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2023’te de belediye bütçesinde en büyük pay yine ilçeye yapılacak yatırım ve projelere ayrıldı.

Buna göre Karatay Belediyesi Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edilen 2023 Bütçesi’nden en fazla payı ilçeye okul ile sağlık, sosyal ve kültürel tesislerin yanı sıra sportif faaliyetlerin yapılabildiği projelerin yapımını üstlenen Yapı Kontrol Müdürlüğü aldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü, 2023 Bütçesi’nin yüzde 28,42’sini yani 710 milyon 605 bin 500 TL’lik bir bütçeye sahip olacak.

Karataylıların ulaşım konforuna büyük katkı sunan yol, parke ve daha birçok çalışmalarıyla Fen İşleri Müdürlüğü 471 milyon TL, Mali Hizmetler 308 milyon 200 bin TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü 215 milyon 456 bin TL’lik bütçeye sahip olurken; Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ise 149 milyon 619 bin TL’lik bütçesiyle yeni dönemde Karatay’ın gelişmesine, güzelleşmesine ve ilerlemesine katkı sunacaklar.

2023’TE DE KARATAY’IN YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTECEĞİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2023 Bütçesi’ni onaylayan Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek, 2023 Bütçesi’nin hayırlı olmasını diledi.

Karatay Belediyesi’nin 2023 Bütçesi’nde yine en büyük payı yatırımlara ayırdıklarına vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, “Karatay Belediyemizin 2023 Bütçesi, meclisimizde görüşülerek kabul edildi. Bütçemizi geçtiğimiz yıla göre yüzde 56 oranında artırmış olduk. Geçen yıl da bir önceki yıla göre yüzde 148 oranında artırmıştık. Böylece Karatay Belediyesi olarak bizler, bütçemizi her yıl artırarak yola devam ediyoruz. Bütçemizde önümüzdeki yıl da yine en büyük payı yatırımlar alıyor. Yapı Kontrol, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Emlak ve İstimlak, Çevre Konuma ve Kontrol ile Tesisler Müdürlüklerimizin bütçeleri içerisindeki toplam payı yüzde 70’lere varıyor. Bu da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hemşehrilerimize hizmet olarak dönüşü demek. 2019’dan bu yana da bütçemizi toplamda yüzde 706 oranında artırmış olduk. Park, bahçe ve yeşil kuşak çalışmalarımız, altyapı ve sosyal tesis projelerimiz okullarımız, karakol binalarımız, ASM yatırımlarımız ve kamu kurumlarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz daha birçok hizmet son dönem içerisindeki yalnızca bir kısmını oluşturuyor. Tüm bu yatırımlar Karataylı hemşehrilerimizin yaşam standardını yükselten hizmetlerdir” ifadelerini kullandı.

SADECE MİLLETE HİZMET BORCU OLAN BİR BELEDİYEYİZ

Karatay Belediyesi, tüm hizmet ve yatırımlarını kendi öz kaynaklarıyla hayata geçiriyor. Yani belediyenin hiçbir borcu yok. Hasan Kılca, 2023 Bütçesi ile ilgili açıklamalarında bu konuya dikkatleri çekti.

Kılca, sözlerini şöyle tamamladı; “Karatay Belediyesi olarak yatırım ve projelerimizi hayata geçirirken hiçbir esnafımıza, kamu kurumlarına veya bankalara da hiçbir borcumuzun olmadığını da ifade etmek isterim. Faiz giderlerimiz sıfır Lira. Ancak bizim tek bir borcumuz var; milletimize o da hizmet borcumuzdur. 2019 Seçimleri öncesinde hemşehrilerimize ne vaat ettiysek onu tek tek yapmaya ve bu sözleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. 2023’te ‘Türkiye Yüzyılı’ başlıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı bu vizyona katkı sunacak yeni hizmetler, özgün projeler ve yatırımlarımız, 2023 bütçemizin büyük bir oranını oluşturuyor. Karatay Belediyesi olarak ilçemiz için, hemşehrilerimiz için ve hemşehrilerimizle yol yürümeye devam edeceğiz inşallah.”

AdminAdmin