YEREL

Hasan Kılca: Gazze’deki Soykırım Kabul Edilebilir Değildir

Karatay Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Ocak ayı Belediye Meclisi Toplantısı’nın ilk oturumu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca başkanlığında yapıldı. 2023 yılının genel bir değerlendirmesinin yanı sıra yeni dönemde yapılacak çalışmaların da ele alındığı oturumda konuşan Hasan Kılca; “Alt yapıdan üst yapıya, sağlık tesislerinden, eğitim tesislerine, parklardan yeşil alanlara ve sosyal tesislere kadar birçok hizmeti ilçemize kazandırdık. Konya’da nüfus artışının en yüksek olduğu ilçe Karatay oldu. Bu ivmede, değişimde belediye olarak kentsel dönüşüm alanında yürüttüğümüz çalışmaların büyük bir payı var” dedi.

Hasan Kılca: Gazze’deki Soykırım Kabul Edilebilir Değildir

Karatay Belediyesi 2024 yılı Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca başkanlığında gerçekleştirildi.

YÜRÜTTÜĞÜMÜZ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ NÜFUSUMUZDAKİ İVMEYİ DE HIZLANDIRDI

 

Resim önizlemesi

Karatay Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ilk oturumda Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, meclis gündemine geçilmeden önce bir konuşma yaptı.

Mecliste alınacak kararlarla Karatay için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Hasan Kılca; “2024’ün ilk meclis toplantısında birlikteyiz. 5 yılımızı tamamlıyoruz. Karatayımızda alt yapıdan üst yapıya sağlık tesislerinden eğitim tesislerine parklardan yeşil alanlara sosyal tesislere kadar birçok hizmeti ilçemize kazandırdık. Karatay’ın nüfusu 370 bini geçti. Nüfus artış hızında da Konya’da en çok nüfus artış hızı olan ilçe burada. Hem sayısal olarak hem de oran olarak 31 ilçe arasında en yüksek artış olan ilçemiz oldu. Kentsel dönüşüm alanındaki hizmetlerimiz bu ivmeyi artışı hızlandırdı. Bir taraftan da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Mevlana arkasındaki kentsel yenileme alanındaki projelerimiz tamamlandı. Yakında ihaleye çıkıp, buranın da yapımına başlayacağız. Akçeşme Mahallemize yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanın büyük bir bölümünde kamulaştırma çalışmalarımızı tamamladık. Burayla ilgili de proje çalışmalarımızı yürütüyoruz. Nakipoğlu, Aziziye, Sultan Mesud, Doğanlar ve Çimenlik Mahallelerimizde hem kamulaştırma hem de kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Sanayileşme alanında da ilçemize yeni sanayi siteleri kazandırılıyor. Özellikle Aslım bölgesindeki sanayi alanları Karatay Sanayi ve Eski Sanayinin taşınacak olması, bölgenin çehresini, kaderini değiştiriyor. Karatay, Konya’nın parlayan yıldızı olmaya aday” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

 

BELEDİYE TARİHİNİN EN ÖNEMLİ YATIRIMLARINI HAYATA GEÇİRİYORUZ

Belediyecilik hizmetlerinde gönül belediyeciliği ilkesinden taviz vermeden önemli işlere imza attıklarını vurgulayan Hasan Kılca, sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçe merkezimizden merkeze uzak mahallerimizin tamamında ne ihtiyaç varsa mahalle başkanlarımızla, muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle birlikte hayata geçirdik. Yatırımlarımız durmadan da devam ediyor. Biten yatırımlarımız var. Yapımını tamamladığımız Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezimize gençlerimizin yoğun bir ilgilisi ve talebi var. Karatay Gençlik Meclisimizin koordinesinde birçok öğrencimiz Gençlik Merkezimizde hizmet alıyor. Kütüphane, spor alanları ile gençlerimize birçok imkan sunuyoruz. Karatay Kültür Merkezimiz ve Karatay Halk Kütüphanemizin Hoş Kubbe’nin inşaatları bitmek üzere. Engelsiz Yaşam Merkezi birkaç ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Belediye tarihimizin en büyük yatırımlarından biri olan Karatay Spor Merkezinin inşa çalışmaları sürüyor. Bu yıl içerisinde burayı da hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.”

İLÇEMİZDE HAYATA GEÇEN YATIRIMLARDA VE ELDE EDİLEN BAŞARIDA TÜM MECLİS ÜYELERİMİZİN KATKISI VAR

Resim önizlemesi

 

Kılca, konuşmasında Karatay’a yeşil kuşak parkların kazandırılması, yeşillendirme çalışmaları, toplu konut hamleleri ile daha birçok sosyal ve kültürel projelerden de bahsetti.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Şehrimizin siluetini bozmayacak nitelikteki konut yapılarımız 6 katı geçmeyen özellikle çok beğeni topluyor. Aralarında büyük parkların olması, parklarımızın içerisine kazandırdığımız Kafe Karatay şubelerimizin hizmete başlaması. Bilgehaneler gibi bilgi evlerinde çocuklarımıza hizmet veren kütüphanelerin olması gençlerimize yönelik hizmetler olduğu için olumlu geri dönüşleri oluyor. Tüm bunları birlikte başardık ve burada hepimizin payı var. Hepinizden Allah razı olsun. 2024 yılı için 5 milyarlık bütçemizi belirledik. Bu bütçemizi de ilçemiz ve hemşehrilerimiz için kullanacağız” dedi.

GAZZE’DEKİ SOYKIRIM KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Filistin’e yönelik saldırı ve katliamlarına da değinen Başkan Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı; “7 Ekim’den bu yana tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de yaşanan soykırım kabul edilebilir gibi değil. Ülke olarak, millet olarak katliamların durması için çaba gösteriyoruz. Ancak saldırılar maalesef devam ediyor. Bizler Gazzeli Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. İnşallah bu zulüm de bir gün sona erecektir. Yine maalesef terörle mücadele eden 12 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Vatan savunmasında şehit olan tüm kardeşlerimize Rabbimden rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Ülkemizi bölmeye çalışanlara karşı dimdik durmaya devam edeceğiz.”

Hasan Kılca’nın konuşmasının ardından Karatay Belediyesi 2024 yılı Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu için belirlenen gündem maddelerine geçildi. Meclis Denetim Komisyonu Üyelerinin seçiminin de yapıldığı Ocak ayındaki ilk oturum, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

AdminAdmin