SPOR

Hasan Kılca: Çocuklarımızı Spora Yönlendirerek Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutuyoruz

Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen “Karatay İlkokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası” final maçları ve kupa töreniyle tamamlandı. Karatay’daki 41 ilkokuldan 738 öğrencinin ter döktüğü organizasyon dolayısıyla bütün öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak düzenlediğimiz ve artık bir marka haline gelen okullar arası futbol turnuvalarıyla hem çocuklarımızın gelişimine hem de kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına katkı sunuyoruz” dedi.

Hasan Kılca: Çocuklarımızı Spora Yönlendirerek Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutuyoruz

Karatay Belediyesi tarafından, Gençlik Hizmetleri ve Spor Konya İl Müdürlüğü ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkılarıyla düzenlenen “Karatay İlkokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası” tamamlandı.

BAŞKAN HASAN KILCA, ÖĞRENCİLERİN FUTBOL COŞKUSUNA ORTAK OLDU

İlçedeki okullar ve öğrenciler arasındaki dostluğu, dayanışmayı, kardeşliği pekiştirmek amacıyla organize edilen turnuvaya Karatay genelindeki 41 ilkokul katıldı. 738 öğrenciden oluşturulan takımların mücadele ettiği ve yaklaşık 1 ay süren turnuvanın Karatay Şehit Nihat Gün Spor Tesisleri’ndeki final maçını Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ile birlikte takip etti.

KAYBEDENİ OLMAYAN TURNUVADA YİNE DOSTLUK VE KARDEŞLİK KAZANDI

Karatay Aliye Hüseyin Tekbaş İlkokulu ve Çatalhüyük Munise Lütfi Onat İlkokulu arasında oynanan final maçını kazanan Aliye Hüseyin Tekbaş İlkokulu turnuvayı şampiyon olarak tamamlarken; Karatay Akabe İlkokulu ve Vali Kemal Katıtaş İlkokulu arasındaki 3’üncülük ve 4’üncülük maçını ise Karatay Akabe İlkokulu kazanarak üçüncü olarak tamamladı.  

Maçların ardından dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın da katıldığı törenle verildi.

BU TURNUVA REKABETİ DEĞİL, DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİ PERÇİNLEDİ

Karatay İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, turnuvanın düzenlenmesinde büyük katkıları bulunan Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti.

Cengiz Ayhan; “Karatay Belediyemizce düzenlenen, artık geleneksel bir hale gelen ilkokullar arası dostluk ve kardeşlik turnuvası bugün tamamlanmış oluyor. Turnuvanın adı da anlamlı. Futbol deyince aklımıza hep rekabet geliyor ancak özünde dostluk ve kardeşlik vardır. Bu turnuvada da önemli olan kazanmak değil, birlikte bir şeyler yapabilmektir. Bu organizasyonun bunu başardığını görüyorum. Bu vesileyle bir kez daha turnuvaya katkılarından dolayı Karatay Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, turnuvaya katılan tüm okullarımızı kutluyorum” dedi.

ÇOCUKLARIMIZI SPORA YÖNLENDİREREK KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTUYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, törende yaptığı konuşmada turnuvanın başarıyla tamamlandığını söyleyerek organizasyona katılan tüm okullar ile öğrencilere teşekkür etti.

Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar gençlere ve eğitime destek verdiklerini bu katkılarının artarak devam edeceğinin altını çizen Başkan Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı; “Belediye olarak okullarımız arasında her yıl düzenlediğimiz futbol turnuvaları bir marka haline geldi. İlkokullarımız arasındaki turnuvamızı bugün itibariyle tamamlamış oluyoruz. Yakın bir zamanda ortaokullar arasında da arkadaşlarımız bir organizasyon planlıyor. Bunun yanı sıra yine belediye olarak sporun yanında eğitimle ilgili gereken her türlü desteği milli eğitim müdürlüğümüze veriyoruz. Gözbebeğimiz, gözlerimizin nuru çocuklarımız için ne yapsak azdır. Çünkü onlar geleceğimizin teminatıdır. Bu turnuvalarla çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak durmuş oluyorlar. Sporla ilgilenen çocuklarımız hem iyi bir neslin parçası olarak yetişiyor hem de kendilerini geliştiriyorlar. Burada Karatay Belediyesi Spor Kulübümüzün yetkilileri de var. Onlar da bu turnuvadaki yetenekli çocuklarımızı tespit ederek kulübümüze lisanslayacaklar ve belediye olarak geleceğin futbol yıldızları olma yolunda onlara katkı sunmuş olacağız. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Turnuvaya katılan, dereceye giren veya giremeyen tüm okullarımızı, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bir kez daha kutluyorum.”

Konuşmaların ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, “Karatay Belediyesi İlkokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası”nda dereceye giren öğrencilere madalya, kupa ile hediyelerini verdi.

 

AdminAdmin