YEREL

Hasan Kılca: Bilimsel Düşünen Gençlerimize Katkı Sağlayacağız

Karatay Belediyesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Konya Robofest Robot Yarışması” düzenliyor. Robot yarışmasına Konya’daki tüm ortaokul ve liseler katılacak. Son başvuru tarihi ise 18 Kasım Cumartesi günü. Yarışma ile robotik kodlamayı gençlere daha iyi tanıtıp sevdirmeyi istediklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Amacımız bilimsel düşünen gençlerimize katkı sağlamak” dedi.

Hasan Kılca: Bilimsel Düşünen Gençlerimize Katkı Sağlayacağız

Eğitime yönelik destekleriyle örnek olan Karatay Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile “Konya Robofest Robot Yarışması” düzenliyor.

ÖN BAŞVURULAR 18 KASIM TARİHİNE KADAR SÜRECEK

“Konya Robofest Robot Yarışması”; Konya geneli tüm ortaokul ve lise öğrencileri arasında 22-23 Kasım 2023 tarihlerinde Celaleddin Karatay Gençlik ve Kongre Merkezi’nde 10 farklı kategoride yapılacak. Ön başvurular ise 18 Kasım 2023 tarihine kadar online alınacak. Takımlar 1 danışman(öğretmen) ve 2 yarışmacıdan(öğrenci) oluşacak olup, danışman sadece kendi okulunda öğrenim gören öğrencilere danışmanlık yapabilecek.

140 BİN TL PARA ÖDÜLLÜ YARIŞMADA SÜRPRİZ HEDİYELER DE OLACAK

Yarışmada en başarılı 5 okula 3D yazıcı, başarılı takımlara toplam 140 bin TL para ödülü ve sürpriz hediyeler verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere karşılama hediyeleri de verilecek. Yarışmada ön başvurular ise; www.robokaratay.com adresinden kabul edilmeye başlandı. Öte yandan öğrenciler yarışmanın detaylarını yine bu adresten öğrenebilecekler.

YARIŞMA BİLİMSEL DÜŞÜNEN GENÇLERİN SAYISINI ARTIRMAYI AMAÇLANIYOR

Yarışma ile meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçlanıyor.

HASAN KILCA’DAN OKULLARA ÇAĞRI

Gençlerin bilim ve teknoloji alanında yetiştirilmesi için destek verdiklerini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Amacımız bilimsel düşünen gençlerimize katkı sağlamak” dedi.

Resim önizlemesi

Geleceğin bilim insanlarının Karatay’da yarışacağını söyleyen Hasan Kılca; “ROBOKARATAY projemiz kapsamında geçtiğimiz yıllarda, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız robot yarışmamızı bu yıl da gerçekleştireceğiz. Göreve geldiğimizde ilk yatırımımızı eğitime yaptık ve bu alanda kısa sürede çok yol kat ettik. “Konya Robofest Robot Yarışması” ile de gençlerimizi, geleceğin kendine güvenen ve yaratıcı liderleri olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Yarışmamız genç bilim adayları için oldukça önemli. Becerilerini gösterme şansı yakalayacaklar. Türkiye, yerli ve milli teknoloji hamlesi sayesinde sağlıktan uzay çalışmalarına, insansız hava araçlarından (İHA-SİHA) elektrikli ve sürücüsüz yerli otomobile kadar birçok alanda önemli adımlar atıyor. Yüksek teknoloji gerektiren projelerin adımları böyle yarışmalarla atılıyor. Burada üretilen ve tasarlanan robotlarla gençlerimiz, çıtayı daha da ileriye taşıyacak. Gençlerimiz böyle yarışmalara attıkları adımlarla güçlü Türkiye’ye katkı sağlayacak. Bu alanda çalışma yürüten, bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak isteyen Konya’daki tüm ortaokullarımızı ve liselerimizi yarışmamıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

AdminAdmin