YEREL

Hasan Kılca: Ağsaklı Mahallemize Sosyal Ve Fonksiyonel Bir Tesis Kazandırdık

Karatay Belediyesi tarafından Ağsaklı Mahallesi’ne kazandırılan ve içerisinde Emekli Konağı, Muhtar Ofisi, Lojman ve İş yerlerinin bulunduğu sosyal tesis, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sosyal Tesisin mahalleye hayırlı olmasını dileyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Ağsaklı Mahallemize sosyal ve fonksiyonel bir tesis kazandırmanın sevinci içerisindeyiz” dedi. Hasan Kılca’nın Büyükşehir Yasasını Türkiye’de başarıyla uygulayan başkanlardan biri olduğunu söyleyen AK Parti MKYK Üyesi Konya Milletvekili Tahir Akyürek ise; hizmetlerinden dolayı Hasan Kılca’yı tebrik etti.

Hasan Kılca: Ağsaklı Mahallemize Sosyal Ve Fonksiyonel Bir Tesis Kazandırdık

Kılca’yı tebrik etti.

Karatay’ın ihtiyaçları doğrultusunda eğitimden kültüre, spordan çevreye kadar her alanda birçok özgün projeyi hayata geçiren Karatay Belediyesi, ilçede yaşam kalitesini yükseltecek yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Resim önizlemesi

Bu kapsamda Karatay Belediyesi tarafından Ağsaklı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan tesis, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çevre düzenlemeleriyle birlikte güncel yatırım değeri yaklaşık 7 milyon TL olan Sosyal Tesis; Ağsaklı Mahallesi’nde 866 metrekare arsa üzerinde, 383 metrekare inşaat alanında inşa edildi. Tesis içerisinde Emekli Konağı, Lojman, Muhtar Ofisi ve İş yerleri yer alıyor.

VATANDAŞLARIMIZIN FAYDASINA YATIRIMLARI BİR BİR HAYATA GEÇİYORUZ

Tesis için düzenlenen açılış programında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’da kaliteli ve vatandaşların faydasına yatırımlar gerçekleştirdiklerini aktararak Ağsaklı Sosyal Tesisinin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Resim önizlemesi

Her mahalleye eşit hizmet götürdüklerini aktaran Hasan Kılca emanet aldıkları görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için çalıştıklarını söyledi. Kılca; “Görevi devraldığımız günden bu yana sermayemiz dua, kazancımız vatandaşlarımızın mutluluğu oldu. Bugün de, Ağsaklı Mahallemize sosyal ve fonksiyonel bir tesis kazandırmanın sevinci içerisindeyiz. Ağsaklı Mahallemize kazandırdığımız sosyal tesisimiz bölgenin sosyal hayatına katkı yapacaktır. Göreve geldiğimizde merkeze uzak 32 mahallemizin hepsini tek tek dolaşarak, ihtiyaçları yerinde tespit etmiştik. Burada bizim en büyük çözüm ortağımız muhtarlarımız ve vatandaşlarımız oldu. Onlardan aldığımız talepleri tek tek not ettik ve o günden bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylelikle 22 adet sosyal tesisimizi merkeze uzak mahallelerimizin hemen hemen birçoğuna kazandırmış olduk. Bu mahallelerimizdeki her hanemizi fabrika olarak değerlendiriyoruz. Çünkü vatandaşalarımız bu bölgelerimizde çok ciddi üretim yaparak, ekonomimize katma değer sağlıyor. Bizler hizmet götürürken merkez ya da merkeze uzak ayrımı yapmadan eşit hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

MAHALLELERİMİZİN STANDARTINI YÜKSELTİYORUZ

Bölgeye değer katan güzel bir yatırımı hizmete aldıklarını ifade eden Hasan Kılca tesisle ve mahallelere yaptıkları çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdi; “866 metrekare arsa üzerinde 383 metrekare inşaat alanına sahip tesisimizde emekli konağı, muhtar ofisi, iş yerleri, lojman bulunuyor. Tesisimizin güncel maliyeti ise yaklaşık 7 Milyon TL’dir. Merkeze uzak mahallelerimizde parke çalışmalarımızı bu yıl itibariyle tamamladık. Çok az bir mahallemizde alt yapı çalışmalarından dolayı eksikliklerimiz var ama onları da kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Bu yıl Beşağıl Mahallemizle Eğrikuyu arasında kalan ve yayla bağlantı yollarıyla birlikte 16 kilometrelik alanda sathi kaplama yaptık. Ağsaklı ile Akören Kışla’yı bağlayan yolumuzu geçen yıl bitirmiştik. Tüm bu hizmetlerimizle merkeze uzak mahallelerimizin standartlarını yükseltmeye devam ediyoruz. Yatırımlarımızın hayata geçmesinde Milletvekillerimizin, teşkilatlarımızın, Karatay Mülki idare amirlerimizin, muhtarlarımızın ve çalışma arkadaşlarımızın büyük desteği var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ağsaklı Sosyal Tesisimizin ilçemize, mahallemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

KARATAY HİZMETTE YORULMUYOR

Ağsaklı Mahallesi’ne kazandırılan tesis dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür eden AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Tesisin birçok özelliği bir arada bulundurduğunu söyledi.

Mehmet Genç, “Karatay Belediyemiz birçok yerde sosyal tesis, sağlık tesisi, spor tesisi gibi birçok yatırımı ilçemize kazandırıyor. Merkeze uzak mahallelerimizin hemen hemen tümünde sıcak asfalt, yol gibi çalışmalar gerçekleştiriliyor. Belediyemiz hizmette durmuyor ve yorulmuyor. Karatay’ımızın neye ihtiyacı varsa, hemşehrilerimizin ne talebi varsa birlik ve beraberlik içerisinde yapmaya devam edeceğiz. Bu güzel tesisi mahallemize kazandıran Karatay Belediye Başkanımızın ve ekibinin emeklerine sağlık, Ağsaklı mahallemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

SOSYAL TESİS BÖLGENİN GELECEĞİNE KATKI SAĞLAYACAK

Göreve yeni başlayan Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan; ilk mahalle ziyaretinin Ağsaklı Sosyal Tesisinin açılışı ile denk gelmesinin güzel bir tevafuk olduğunu söyledi. Kaymakam Ayhan, Sosyal Tesisin bölgenin geleceğine hizmet verecek güzel bir yatırım olduğuna işaret etti.

Cengiz Ayhan şunları söyledi; “Ağsaklı Mahallemiz için ve benim için anlamlı bir gün oldu. Yaklaşık 4 gün önce Karatay Kaymakamlığına başladım. Bugün ilk ziyaret ettiğim mahalle Ağsaklı Mahallemiz oldu. Umuyorum ki görev süresince tüm mahallelerimizi gezeceğiz. Özellikle taşra mahallelerdeki sosyal tesislerimiz daha da önemli hale gelmeye başladı. 1960’lardan sonra köylerden kente bir göç başlamış son üç dört yıldan beri de kentlerden köylere doğru bir göç başlamıştır. Bu vesile ile taşra mahalleleri cazip kılmak amacıyla vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal anlamda ihtiyaçlarını karşılamak adına sosyal tesislerimiz çok önemlidir. Bu bağlamda tesisi ilçemize kazandırdığı için Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya, Sayın milletvekilimize, ilçe başkanımıza ve muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

TESİS BÖLGEYE HAYIRLI OLSUN

Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, tesisin Karatay’a ve Konya’ya hayırlı olmasını dileyerek Karatay Belediyesi’nin tüm mahallelerde güzel çalışmalar yaptığını belirtti.

Faruk Ulular; “Hasan Başkanımız uzak yakın demeden eşit hizmet anlayışıyla projelerini bir bir hayata geçiriyor. Peygamber Efendimiz’in âlemlere rahmet olarak gönderildiği böyle güzel bir günde ve böyle hayırlı bir işte bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere “Durmak yok yola devam” “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” sözünü referans alarak çalışan tüm belediyelerimize teşekkür ediyor, bugün açılışını yaptığımız tesisimizin Karatay’ımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AĞSAKLI MAHALLEMİZ ÜRETİME CİDDİ KATKI SAĞLIYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın Büyükşehir Yasasını Türkiye’de başarıyla uygulayan başkanlardan biri olduğunu söyleyen AK Parti MKYK Üyesi Konya Milletvekili Tahir Akyürek; hizmetlerinden dolayı Kılca’yı tebrik etti.

Tesisin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Tahir Akyürek; “Belediye Başkanımızı özellikle tebrik ediyor ve kendisine teşekkür ediyorum. Büyükşehir yasası uygulamasında Türkiye’deki en başarılı belediye başkanlarından birisidir Hasan Kılca kardeşimiz. Ağsaklı, Karatay Belediye binasından yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bir mahallemiz. Burada çok güzel bir tesisin resmi açılışını gerçekleştirdik. İçerisinde ticaret alanı var, sosyal alan var, toplantı alanı var. İhtiyaç olduğu için bir de lojman yapılmış. Bu tesis ile bölge insanına katkı sağlayacak bir alan oluşturulmuş. Karatay Belediyesi’nin tüm mahallelerde önemli yatırımları var. Bunların daha da gelişerek devam edeceğine inancımız tamdır. Çalışkan insanlarımızın yaşadığı bir mahallemizdeyiz. Bu bölge aynı zamanda çok güçlü bir üretim bölgesi Konya’mıza katma değer oluşturan, refah seviyesine ve üretimine katkı sunan bir bölge. Ağsaklılı hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. Başkanımız bu bölgenin tarihi özelliğinden bahsetti. Yağlıbayat bölgesinde kazılar devam ediyor. Bu kazılar tamamlandığında aynı zamanda turizm açısından da farklı bir alan bu bölgede oluşmuş olacak. Karatay’da çok güzel bir birliktelik var. Bunun güçlenerek devam etmesini diliyor. Tesisin Konya’ya hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Emekli Konağı, Muhtar Ofisi, Lojman ve İş yerlerinden oluşan sosyal tesis, dualar eşliğinde hizmete açıldı.

Ağsaklı Sosyal Tesinin açılışına; Karatay Mülki Erkanı, AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı Üyeleri, MHP Karatay İlçe Teşkilatı Üyeleri, muhtarlar, Karatay Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin