SİYASET

Hasan Ekici’ye Dert Yanan Vatandaştan Yürek Burkan Sözler

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya’da vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ekici’ye dert yanan bir vatandaş, işsiz olduğunu ve evinde bir teneke yağı bile olmadığını söyledi. Vatandaş, “Yağ tenekem yok, evim iyi değil. Mutfağım yok, derdim büyük. İşim yok. İlaca ihtiyacım var. Sağlığa ihtiyacım var” sözleriyle dert yandı.

Hasan Ekici’ye Dert Yanan Vatandaştan Yürek Burkan Sözler

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, TBMM’deki çalışmalarını aralıksız sürdürürken bir yandan da vatandaş ziyaretlerine devam ediyor.

Hasan Ekici, Konya’nın bu kez de Hadim ve Taşkent ilçelerinde vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ekici, vatandaşlara bir dokundu bin ah işitti.

Resim önizlemesi

“İŞSİZİM, EVİMDE YAĞIM YOK”

 

Ekici’ye dert yanan işsiz bir vatandaşın söyledikleri yürek burktu. İşsiz olduğunu ve evinde bir teneke yağı bile olmadığını kaydeden vatandaş, Kaymakamlığın da yardım talebine duyarsız kaldığını söyledi. Hasta olduğunu ve ilacının dahi olmadığını belirten vatandaş, şu sözlerle dert yandı:

 

“Şu dönemde gerçekten insan değeri bilmeyen, işleri yapmayan, insan halinden anlamayan bir zihniyet var. Mesela 46 yaşındayım, 81 yaşında bir babam var. İşim, gücüm yok. İŞKUR’a gidiyorum, hiç ismi olmayan biri orada iş yaparken benim orada ismim yazdığında ‘efendim böyle bir sıralama yok. Sana iş yok’ diyorlar. Aynı zamanda Ankilozan spondilit hastasıyım. İki çimento torbası taşıdığımda şurada yatıp kalıyorum. ‘Arkadaş senden iş olmaz’ diyorlar. Arkadaş bana bunu bir izah edin lütfen. Kaymakamlığa gidiyorum, kedi bile yatmaz bu nasıl insanlık! Yağ tenekem yok, evim iyi değil. Yalvarıyorum kaymakamlığa, gelin şu evimi bir yapalım, evime mutfak yapalım. Mutfağım yok, derdim büyük. İşim yok. Gelin bakalım, valla benim mutfağa ihtiyacım var. İlaca ihtiyacım var. Sağlığa ihtiyacım var.”

 

“KEŞKE BU HALE GELMESEYDİK”

Resim önizlemesi

Vatandaşın yürek burkan sözlerine yanıt veren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici ise, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. İktidarın geçmiş dönem ekonomi vaatlerini hatırlatan Ekici, “AK Parti’yi 20 yıl hepimiz destekledik. Meşhur 3 Y’sinden biri çok değerliydi. 20 yıl sonra yoksulluğu bitirecektik biz. Keşke 20 yılın sonunda yoksulluğu bitirselerdi. Keşke bu hale gelmeseydik. 2023’te biz dünyanın 10’uncu ekonomisi olacağız’ dediler. 2023’e geldik, şu anda dünyanın 22’inci ekonomisiyiz. Geçen yeni kalkınma programı çıkardılar. Dünyanın 10’uncu ekonomisi olma programını 2053’e ertelediler” dedi.

 

“ORTA KESİMİ BİTİRİYORLAR”

 

Arıcılıkla uğraşan bir başka vatandaş ise, iktidarın orta kesimi bitirdiğini söyledi. Vatandaş, “Ben bir arıcıyım. Kendi yağımda kavruluyorum, devletten hiçbir destek almıyorum. Orta kesimi bitiriyorlar. Şu anda bize göre hiçbir şey yok. Sandığa gidince ne oluyor biliyor musunuz? Hiç ülke için bir şey yok, benim kızım, oğlum, damadım işe girdi mi, tamam Sonra böyle bağırıyoruz” sözleriyle dert yandı.

 

“HİZMET YOK”

Resim önizlemesi

Büyükşehir Yasasının ardından hizmet alamadıklarını ifade eden bir başka bölge sakini ise, “Aslında mecliste konuşmanız lazım. Eskiden belediyeler yerindeyken çok güzel çalışmalar vardı. Şimdi belediyeler Büyükşehir Yasası’na geçti, burada hizmet göremez olduk. Buranın 31 mahallesi var, mahalle olarak en büyüğü burası ama hizmet yok. Büyükşehir Yasası biz hizmet edeceğiz diyor. Hani nerede hizmet” şeklinde konuştu.

 

AdminAdmin