SİYASET

Hasan Ekici’den TÜİK’e Enflasyon Tepkisi

TÜİK’e göre Temmuz’da aylık enflasyon yüzde 9,49, yıllık enflasyon ise yüzde 47,83 oldu. TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçekçi olmadığını belirterek duruma tepki gösteren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, “Daha önceleri TÜİK’in açıkladığı rakamlar için ‘makyajlı’ diyorduk. Ama artık TÜİK’in açıkladığı rakamları makyaj da tutmuyor. Talimatla verileri düşük gösterseniz de artık bu halk size inanmıyor” dedi.

Hasan Ekici’den TÜİK’e Enflasyon Tepkisi

TÜİK’e göre Temmuz’da aylık enflasyon yüzde 9,49, yıllık enflasyon yüzde 47,83 oldu. ENAG’a göre ise tüketici fiyatları Temmuz’da aylık yüzde 13,18, yıllık yüzde 122,88 oranında arttı.

“HALK ARTIK SİZE İNANMIYOR”

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösterdi. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının halkın gerçek enflasyonuyla uyuşmadığını ifade eden Hasan Ekici, şunları söyledi:

 

Halkın enflasyonu ile iktidar güdümündeki TÜİK’in enflasyon verilerinin arasında uçurum var. Kâğıt üzerinde enflasyon düşerken zam yağmuru devam ediyor. Çarşı-pazar yangın yeri, alım gücü biten vatandaş kuruş hesabı yapıyor. Vatandaş evine ekmek görülebilmenin mücadelesini verirken saraydan dalga geçer gibi vatandaşa tasarruf yapmaları tavsiyesinde bulunuyorlar. Bir yandan da TÜİK, saraydan aldığı talimatla yıllık enflasyonu yüzde 47,83 olarak açıklıyor. Daha önceleri TÜİK’in açıkladığı rakamlar için makyajlı diyorduk. Ama artık TÜİK’in açıkladığı rakamları makyaj da tutmuyor. Talimatla verileri düşük gösterseniz de artık bu halk size inanmıyor. Çünkü vatandaş cebindeki gerçeği görüyor. Ülkemizde gıda enflasyonu 35 aydır aralıksız artıyor. Vatandaşa yapılan maaş artışı daha ilk aydan uçup gidiyor” dedi.

BAKAN ŞİMŞEK’E TEPKİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonun düşmeye başlaması için 2024 yılını işaret etmesine de tepki gösteren Hasan Ekici, “Bakan Şimşek enflasyon rakamlarının piyasa beklentisiyle uyumlu gerçekleştiğini ve 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyonun düşmeye başlayacağını, 2025 yılında tek haneye düşeceğini söylüyor. İktidar yıllardır enflasyon tahminini tutturamıyor. Verileri düşük göstermelerine rağmen resmi enflasyon rakamları hedefini tutturamıyorlar. 2024 yılında da bu kez hedefi 2026 olarak belirlerler. Öngörüsüz bu iktidar, bu kötü ekonomi anlayışıyla ne enflasyonu tek haneye düşürebilir ne de vatandaşımızı hak ettiği refaha kavuşturabilir” ifadelerini kullandı

AdminAdmin